Το BMW Vision iNEXT σε παγκόσμια πρεμιέρα στο Λος Άντζελες

BMW Vision iNEXT

Το BMW Vision iNEXT αποτυπώνει το όραμα της μελλοντικής μετακίνησης. Το τελευταίο Vision Vehicle της εταιρίας συμβολίζει το ξημέρωμα μιας νέας εποχής και γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες.

Δεν πρόκειται για ένα απλό αυτοκίνητο. Το BMW Vision iNEXT θέτει τις βάσεις για το μέλλον του BMW Group, με τεχνολογίες, σχεδιαστικά στοιχεία και καινοτομίες που θα ενσταλαχτούν στην εταιρία και τις μάρκες της. Είναι η πρώτη φορά που όλοι οι στρατηγικοί τομείς καινοτομίας του Group, Αυτόνομη Οδήγηση, Συνδεσιμότητα, Εξηλεκτρισμός και Υπηρεσίες (ACES – Autonomous driving, Connectivity, Electrification and Services), ενσωματώνονται σε ένα αυτοκίνητο και εκφράζονται μέσω της σχεδίασης (D+ACES) διαμορφώνοντας το μελλοντικό πρόσωπο της οδηγικής απόλαυσης.

BMW Vision iNEXT

Μία “μπουτίκ” σε τροχούς

Οι οδηγοί θα έχουν μέγιστη ελευθερία να αποφασίζουν πώς επιθυμούν να αξιοποιούν το χρόνο τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η σχεδίαση εσωτερικού θα αποκτά διαρκώς μεγαλύτερη σημασία, με τον παράγοντα “ευεξίας” να παίζει πρωταρχικό ρόλο. Γι’ αυτό, το BMW Vision iNEXT δημιουργήθηκε σαν ένας νέος “αγαπημένος χώρος” σε τροχούς, που παρέχει ποιότητα ζωής και όπου μπορούμε να λειτουργούμε ελεύθερα και να χαλαρώνουμε. Έτσι, η σχεδίαση απευθύνεται άμεσα στο συναίσθημα και μεταφέρει μία αίσθηση θετικότητας, κατά την είσοδο στο όχημα.

Η γεωμετρία της καμπίνας του iNEXT αποτελεί μία σύνθεση καθαρών, απέριττων γραμμών, με έμφαση στα υλικά και τα χρώματα. Ο συνδυασμός υφάσματος και ξύλου δημιουργεί μία σοφιστικέ αίσθηση, χαρίζοντας στο εσωτερικό τον ξεχωριστό χαρακτήρα μιας “μπουτίκ”.

Ευφυείς τεχνολογίες στο παρασκήνιο

Οι ευφυείς τεχνολογίες θα βοηθούν τον άνθρωπο ακόμα πιο διακριτικά στο μέλλον. Στο BMW Vision iNEXT, οι τεχνολογίες αυτές παραμένουν στο παρασκήνιο χωρίς να υποδηλώνουν την παρουσία τους, εξ ου και η ονομασία Shy Tech. Ενεργοποιούνται μόνον όταν είναι απαραίτητες ή κατόπιν εντολής του οδηγού ή των επιβατών. Οθόνες ή διακόπτες περιττεύουν. Η διαχείριση των λειτουργιών γίνεται μέσω επιφανειών από ξύλο ή ύφασμα.

Νέα σχεδιαστική γλώσσα

Το εξωτερικό του iNEXT ξεχειλίζει από καινοτομίες. Η νέα σχεδιαστική γλώσσα BMW i δίνει δυναμικά το παρών με εντυπωσιακές γραμμές και καθαρές φόρμες, συμπεριλαμβανομένων των έντονα ανάγλυφων επιφανειών που καμπυλώνονται γύρω από τα “πλευρά”. Το μοντέλο υιοθετεί μία πολύ μοντέρνα εκδοχή του κλασικού εμπρός τμήματος με τα τέσσερα “μάτια” της BMW, όπου εντάσσονται πολύ λεπτοί προβολείς, ενώ κάμερες αντί για καθρέφτες δείχνουν τι συμβαίνει πίσω.

Πίσω, η οριζόντια διάταξη επιφανειών δημιουργεί ένα φαρδύ και δυναμικό στήσιμο, ενώ τα λεπτά φώτα συνεχίζονται στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου. Ο διαχύτης εκτός από ένα στιλιστικό στοιχείο είναι άκρως λειτουργικός, βελτιώνοντας την αεροδυναμική και κατ’ επέκταση την ηλεκτρική αυτονομία.

Μια νέα εποχή

Το BMW Vision iNEXT κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες και προαναγγέλλει το ξεκίνημα μιας νέας εποχής. Ταυτόχρονα σηματοδοτεί το επόμενο βήμα για την προϊοντική επέλαση της εταιρίας του Μονάχου. Το μοντέλο θα  μπει στην παραγωγή το 2021, ως η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα της BMW.