Η Bugatti αποκάλυψε την Divo, το πιο εντυπωσιακό και ταχύτερο αυτοκίνητό της έως σήμερα. Η Bugatti Divo κοστίζει 5 εκ. ευρώ και ήδη έχουν βρεθεί οι 40 άνθρωποι που θα την αποκτήσουν. Οπότε και τα αποκαλυπτήρια της στα πλαίσια του Concours d’Elegance στο Pebble Beach έγιναν για να δώσουν σε όλους εμάς του υπόλοιπους τροφή για όνειρα.

Προφανώς και η Divo βασίζεται στη Chiron. Αυτό σημαίνει ότι μοιράζεται τον ίδιο W16 κινητήρα 8,0 λίτρων. Ωστόσο είναι κατά 35kg ελαφρύτερη  ενώ η νέα σχεδίαση της επιτρέπει να δημιουργεί επιπλέον 90kg σε downforce. Αυτό σημαίνει πως η Divo είναι μια Bugatti -που σε αντίθεση με τη Chiron- σχεδιάστηκε για οδήγηση σε δρόμους με στροφές. Πιο ιδανικά μέσα σε μία πίστα. Η εταιρία λέει πως αναπτύσσει έως και 1.6 πλευρικά g, ενώ η τελική της ταχύτητα περιορίζεται στα “μόλις” 377 km/h.

Bugatti Divo

Σχεδιαστικά έχει νέο εμπρός σπόιλερ, το οποίο και παίζει ρόλο στη δημιουργία του έξτρα downforce. Πίσω ο διάχυτης είναι νέος και η αεροτομή είναι κατά 23% φαρδύτερη από αυτή της Chiron. Μάλιστα ρυθμίζεται αυτόματα σε ύψος αναλόγως με τις ανάγκες, ενώ στο φρενάρισμα λειτουργεί ως αερόφρενο. Διάφορες αεροδυναμικές τροποποιήσεις στο εμπρός μέρος και στο πλάι κατευθύνουν τον αέρα ιδανικά τόσο για λόγους σταθερότητας όσο και για την ψύξη του κινητήρα και των φρένων.

Στο κομμάτι των επιδόσεων, η Bugatti λέει πως η Divo γυρίζει στην πίστα του Nardo κατά 8 δευτερόλεπτα ταχύτερα από τη Chiron. Και αυτό αν μη τι άλλο θα εντυπωσιάσει τους 40 τυχερούς -και ζάμπλουτους- ιδιοκτήτες της. Τέλος, όπως η Veyron και η Chiron, η Bugatti Divo πήρε το όνομα της από τα πρώτα χρόνια των αγώνων. Ο Albert Divo, δύο φορές νικητής του Targa Florio στη δεκαετία των ’20 ήταν και ο “νονός” του εκπληκτικού αυτού supercar.