Το Citroen C4 Cactus στην παραγωγή!

6 Φεβρουαρίου 2014      
Ένα σύγχρονο όχημα, μια εναλλακτική πρόταση στην κατηγορία των hatchback και μια σχετικά παλιά ιδέα που παίρνει «σάρκα και οστά». Αυτό είναι το Citroen C4 Cactus, το οποίο όχι απλά δεν έχει καμία σχέση με το φυτό αλλά σε αντίθεση αυτόν το «κάκτο» θέλεις να τον αγγίξεις!

Το νέο μοντέλο που αποκαλύφθηκε επισήμως ξεχωρίζει τόσο από την ευχάριστη και ιδιαίτερη σχεδίαση του όσο και από την έντονη πρακτικότητα που προσφέρει. Άλλωστε αυτοί είναι και οι δύο βασικοί άξονες της δημιουργίας του: να είναι στιλάτο και άνετο. Ένα από τα χαρακτηριστικά στο C4 Cactus είναι –όπως είχαμε δει και παλιότερα στο πρωτότυπο– τα Airbumps. Τα ανθεκτικά προστατευτικά δηλαδή γύρω από αμάξωμα με θύλακες αέρα στο εσωτερικό τους που απορροφούν την ενέργεια από τις μικροσυγκρούσεις. Τα Airbumps προσφέρουν και δυνατότητες προσωποποίησης, τονίζοντας παράλληλα το στυλ του αυτοκινήτου.
Οι καινοτομίες συνεχίζονται και στην καμπίνα όπου υπάρχει μια ψηφιακή οθόνη αφής 7 ιντσών που ενσωματώνει τα χειριστήρια αλλά και ο πρώτος στον κόσμο αερόσακος συνοδηγού τοποθετημένος στην οροφή (τεχνολογία Airbag In Roof), προσφέροντας με αυτό τον τρόπο περισσότερο χώρο στους επιβάτες και μεγαλύτερες θήκες αποθήκευσης.
Κατασκευαστικά το Citroen C4 Cactus είναι βασισμένο σε μια συμπαγή και ελαφριά πλατφόρμα, με το συνολικό βάρος του οχήματος να είναι 965 κιλά, 200 λιγότερα από το Citroen C4. Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει μικρά σύνολα τελευταίας γενιά, βενζίνης PureTech και πετρελαίου BlueHDi, όλα με σύστημα Stop & Start και προδιαγραφών ρύπων Euro6. Οι εκδόσεις βενζίνης μάλιστα θα εκπέμπουν κάτω από 100 g/km CO2 και εκδόσεις Diesel 82 g/km CO2 με κατανάλωση μόλις 3,1 lt/100km. Περισσότερα για το μοντέλο, καθώς και αναλυτικά στοιχεία για τους κινητήρες του αναμένεται να αποκαλυφθούν στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο.