Η Volkswagen θα αποκαλύψει στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το I.D. VIZZION. Ένα concept car που το ηλεκτρικό κινητήριο σύστημά του το καθιστά εντελώς καθαρό κατά την κυκλοφορία. Ταυτόχρονα θα διαθέτει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης για μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση στις μετακινήσεις. Το νέο πρωτότυπο θα αποκαλύψει πόσο κομψή μπορεί να είναι η σχεδιαστική ταυτότητα ενός οχήματος στο μέλλον. Στο εσωτερικό, το I.D. VIZZION φέρνει την επανάσταση και την ελευθερία οδήγησης, αφού δεν υπάρχουν τα παραδοσιακά χειριστήρια ελέγχου ή το τιμόνι.

Αυτό είναι το επόμενο βήμα στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών σε όλους τους τομείς, για όλα τα σύγχρονα Volkswagen. Ο στόχος είναι η εφαρμογή καινοτόμων συστημάτων για πιο φιλικές στο περιβάλλον μετακινήσεις, με υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης. Το μέλλον της αυτοκίνησης είναι εδώ και θα είναι διαθέσιμο και για άτομα που σήμερα είναι αποκλεισμένα από τη χαρά της οδήγησης, π.χ. λόγω της ηλικίας τους.

Δε θα έχει καν τιμόνι

Το νέο πρωτότυπο I.D. VIZZION αποτελεί το τέταρτο μέλος της οικογένειας Volkswagen I.D.. Αντικατοπτρίζει την τεχνολογική και σχεδιαστική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η Volkswagen στα μελλοντικά της ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στο εσωτερικό του I.D. VIZZION οι μηχανικοί αποκαλύπτουν νέες πτυχές της αυτόνομης οδήγησης. Ένας «ψηφιακός οδηγός», τεχνολογικό αποτέλεσμα των συστημάτων υποβοήθησης της αυτόνομης τεχνολογίας, διασφαλίζει τον απροβλημάτιστο έλεγχο και την κίνηση του αυτοκινήτου. Δε θα είναι απαραίτητη η παρουσία των κλασικών χειριστηρίων, ούτε καν του τιμονιού! Κάτι που για τον «οδηγό» και τους επιβάτες σημαίνει μία νέα διάσταση αναφορικά με την ασφάλεια και την άνεση.

Volkswagen I.D. VIZZION

Το concept car κινείται, στρίβει και κατευθύνεται εντελώς αυτόνομα στο έντονο κυκλοφοριακό, επιτρέποντας στους επιβαίνοντες να αξιοποιήσουν το χρόνο τους κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Φανταστείτε έναν εικονικό οικοδεσπότη με τον οποίο οι επιβάτες έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν μέσω φωνητικών εντολών ή ανέπαφα, με χειρονομίες.

Το κινητήριο σύστημα του I.D. VIZZION έχει ισχύ 225 kW. Η μέγιστη ταχύτητά του αγγίζει τα 180 χλμ./ώρα. Η συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου χωρητικότητας 111 kWh διασφαλίζει μία αυτονομία μέχρι και 665 χιλιόμετρων, όταν υπάρχει και τεχνολογία ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση. Χάρη στην έξυπνη διαχείριση της ροής ενέργειας οι δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυάζονται για να προσφέρουν βέλτιστη απόδοση και τετρακίνηση.

Το I.D. VIZZION επιδεικνύει ξεκάθαρα τις τεράστιες δυνατότητες της αμιγώς ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής της Volkswagen. Θα αποτελέσει τον βασικό κορμό των μελλοντικών ηλεκτρικών οχημάτων της Volkswagen προσφέροντας μεγάλη αυτονομία και χαμηλό κόστος χρήσης. Έως το 2025, η μάρκα σκοπεύει να λανσάρει περισσότερα από 20 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Με αφετηρία το 2020, οπότε θα παρουσιαστεί το I.D., ένα κόμπακτ ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ μετά από λίγο καιρό θα ακολουθήσει ένα νέο ηλεκτρικό SUV, το I.D. CROZZ – καθώς και το I.D. BUZZ, ένα ευρύχωρο οικογενειακό μοντέλο.