Αυτή είναι η BMW Touring Coupe. Είναι ένα πρωτότυπο και ταυτόχρονα μακράν το πιο εντυπωσιακό μοντέλο που αποκαλύπτει η μάρκα εδώ και καιρό!

Επιτέλους! Ένα αυτοκίνητο με χαρακτήρα, ιδιαίτερη σχεδίαση που μπορούν να τη βλέπουν πολλοί άνθρωποι και να χαμογελούν. Πολύ μακριά από τη φιλοσοφία με τα μεγάλα “νεφρά” στη μάσκα ή τις τετράγωνες αναλογίες με την αμφιλεγόμενη αισθητική. Η Touring Coupe είναι ένα μοντέλο με ξεκάθαρες αναφορές στη BMW Z3 Coupe, το θρυλικό “Clown Shoe” μοντέλο του 1998.

Η BMW παραδοσιακά αποκαλύπτει εντυπωσιακά πρωτότυπα στο ετήσιο event της Villa d’Este Concours d’Elegance. Και φέτος γυρίζει τα κεφάλια για μια ακόμη φορά με την πρωτότυπη Touring Coupe. Προφανώς και είναι ένα shooting brake βασισμένο στην τρέχουσα γενιά της BMW Z4, όπως είχε συμβεί πριν 20+ χρόνια μετη Z3 Coupe. Η σχεδιαστική ομάδα δούλεψε με προσοχή στη σιλουέτα της Ζ4 και δημιούργησε πολλά νέα στοιχεία που δείχνουν να ταιριάζουν “γάντι”. Βέβαια, όπως και η τυπική Z4, η Concept Touring Coupe είναι αυστηρώς διθέσια, με το εσωτερικό να έρχεται σχεδόν αυτούσια από το roadster. Υπάρχουν όμως προσθήκες στο κομμάτι των υλικών, όπου βρίσκουμε νέες επενδύσεις οροφής. Λογικό, αφού πλέον η οροφή δεν είναι υφασμάτινη.

BMW Concept Touring CoupeΟ χώρος φόρτωσης εκμεταλλεύεται το νέο σχήμα της ουράς του αυτοκινήτου και είναι αρκετά ευρύχωρος (για διθέσιο coupe αυτοκίνητο), ενώ συνοδεύεται από ειδικά σχεδιασμένες αποσκευές υψηλής ποιότητας, της ιταλικής Schedoni. Οι τροχοί του αυτοκινήτου είναι 20 ιντσών εμπρός και 21 ιντσών πίσω, ειδικά σχεδιασμένοι για το πρωτότυπο, ενώ αποκλειστικές είναι και οι κάθετες γρίλιες στη μάσκα, θυμίζοντας μοντέλα BMW του παρελθόντος.

Η μάρκα δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της πρωτότυπης Touring Coupe, με μοναδική πληροφορία την αναφορά για έναν straight-six κινητήρα. Όσο για την παραγωγή, οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για μοντέλο one-off (ένα και μοναδικό δηλαδή). Μετά την πρώτη εμφάνιση όμως στο show της Villa d’Este Concours d’Elegance, η ανταπόκριση του κοινού ήταν παραπάνω από θετική. Που σημαίνει ότι η BMW δεν αποκλείει την ιδέα της μαζικής παραγωγής… αν η ζήτηση του κόσμου είναι αρκετή!