Το Renault EZ-ULTIMO είναι ένα ρομποτικό όχημα του μέλλοντος

Το EZ-ULTIMO θέτει τις βάσεις για μία αναβαθμισμένη εμπειρία μετακίνησης για όλους. Με άλλα λόγια είναι ένα «ιδιωτικό σαλόνι σε τροχούς» που μπορεί να επεκτείνει την εμπειρία ενός ξενοδοχείου, ενός καταλύματος ή μιας αεροπορικής εταιρείας.

Renault EZ Ultimo

Η Renault παρουσιάζει το EZ-ULTIMO, ένα ρομποτικό, αυτόνομο, ηλεκτρικό, διασυνδεδεμένο concept car, που αποτελεί μια πλατφόρμα για υπηρεσίες κοινόχρηστης μετακίνησης, προσφέροντας μια premium εμπειρία εν κινήσει. Διαθέσιμο για μία ώρα ή για μία μέρα, το EZ-ULTIMO θα απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να αναβαθμίσουν την εμπειρία μιας ιδιωτικής βόλτας στην πόλη, μιας πολυτελούς τουριστικής εμπειρίας, ή ακόμα και στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να επεκτείνουν την premium εμπειρία που προσφέρουν στους πελάτες τους και στις μετακινήσεις τους.

Σχεδιαστικά, το EZ-ULTIMO ανοίγει νέους ορίζοντες. Είναι ένα ρομποτικό όχημα μέσα στο οποίο οι επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν το ταξίδι τους σε ένα περιβάλλον σχεδιασμένο σαν lounge, εξοπλισμένο με όλες τις ανέσεις και τις υπηρεσίες που χρειάζονται είτε για να χαλαρώσουν, είτε για να διασκεδάσουν. Φιλόξενο και άνετο, το εντυπωσιακό πρωτότυπο ενσαρκώνει την υπόσχεση της Renault για «Εύκολη Ζωή», προσφέροντας εύκολη πρόσβαση μέσω της μεγάλης, αυτόματα ανοιγόμενης πόρτας, και της περιστρεφόμενης θέσης που υποδέχεται τον επιβάτη. Το εσωτερικό του EZ-ULTIMO, εμπνευσμένο από τη σύγχρονη αρχιτεκτονική, είναι ειδικά κατασκευασμένο από υλικά ανώτερης ποιότητας, όπως το ξύλο, το μάρμαρο και το δέρμα, για μία ξεκούραστη και ευχάριστη εμπειρία.

Renault EZ Ultimo

Εφοδιασμένο με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, το αυτοκίνητο καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων, καθώς είναι συνδεδεμένο με τεχνικές δομές και μπορεί να προσαρμοστεί στο αστικό περιβάλλον, στον αυτοκινητόδρομο, ή ακόμα και στις ανάγκες των υπηρεσιών μεταφοράς σε συγκεκριμένους προορισμούς.

Καθώς η μετακίνηση εξακολουθεί και εξελίσσεται, η Renault πιστεύει ότι οι πελάτες θα αρχίσουν να αναζητούν πιο πλούσιες εμπειρίες εν κινήσει, αξιοποιώντας με διαφορετικό τρόπο το χρόνο του ταξιδιού τους, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Προκειμένου να «αγκαλιάσει» αυτή την εξέλιξη, η Renault επένδυσε σε ένα project νέων media τεχνολογιών υπογράφοντας την πρώτη της συνεργασία με την Groupe Challenges για την ανάπτυξη της Augmented Editorial Experience (Επαυξημένη Συντακτική Εμπειρία). Πρόκειται για μία ρεαλιστική εμπειρία που συνδυάζει το προσωποποιημένο premium περιεχόμενο και τις multimedia εφαρμογές με τη μετακίνηση, με απώτερο σκοπό να μετατρέψει την ώρα του ταξιδιού σε μία γνωστική εμπειρία για τους επιβάτες του μέλλοντος.

Renault EZ Ultimo

H τριλογία των EZ concept cars

Το EZ-ULTIMO είναι το τρίτο μιας σειράς από concept cars της Renault που εστιάζουν στις αυτόνομες, ηλεκτρικές, διασυνδεδεμένες και κοινόχρηστες υπηρεσίες αστικής μετακίνησης. Το EZ-ULTIMO αξιοποιεί την ίδια ευέλικτη πλατφόρμα της Renault, που είναι κατασκευασμένη για ρομποτικά οχήματα κοινόχρηστης λογικής, όπως το πρωτότυπο EZ-GO. Εμπνευσμένο από την ίδια φιλοδοξία να προσφέρει βιώσιμη μετακίνηση σε όλους, αυτή η τριλογία των 100% ηλεκτρικών, αυτόνομων, διασυνδεδεμένων οχημάτων παρουσιάζουν ένα διευρυμένο όραμα για ένα δίκτυο κοινόχρηστων μετακινήσεων προσαρμοσμένων στις ανάγκες του μέλλοντος.