Η Dacia επαναφέρει τον όρο MPV με το νέο 7-θέσιο Jogger. Ένα οικογενειακό μοντέλο που παλαιότερα θα λέγαμε «πολυμορφικό».

Μετά το νέο Sandero, η Dacia συνεχίζει τη μεταμόρφωση της ως μάρκα, αποκαλύπτοντας το 7-θέσιο Jogger. Πρόκειται για ένα μοντέλο που ισορροπεί ανάμεσα σε διαφορετικές κατηγορίες. Έχει το μέγεθος ενός τυπικού station wagon, την εμφάνιση ενός crossover/SUV και φυσικά τις ανέσεις και την πρακτικότητα ενός MPV… ή αλλιώς ενός «πολυμορφικού» όπως συνηθίζουμε να τα λέμε.

Το Dacia Jogger θα κυκλοφορήσει με δύο κινητήρες. Έναν βενζίνης 1.0 TCe 110 ίππων και τον γνώριμο 1.0 TCe 100 LPG (βενζίνης/υγραερίου), που γνωρίσαμε πρόσφατα στο νέο Sandero Stepway. Το 2023 στην γκάμα θα προστεθεί και μία υβριδική έκδοση και θα κάνει έτσι το Jogger το πιο προσιτό 7θέσιο υβριδικό της αγοράς.

Dacia JoggerΜε μήκος στα 4,55μ. το Jogger είναι το μακρύτερο αυτοκίνητο στη γκάμα της Dacia. Και φυσικά προσφέρει περισσότερες ανέσεις από τα υπόλοιπα. Ορισμένες εκδόσεις διαθέτουν αναδιπλούμενα τραπεζάκια αεροπορικού τύπου και ποτηροθήκες για τους επιβάτες της 2ης σειράς καθισμάτων. Όσο για τους δύο επιβάτες της 3ης σειράς, ο καθένας έχει ξεχωριστό κάθισμα, υποβραχιόνιο και μεγάλο πίσω σπαστό τζάμι εξαερισμού για καλύτερη θέα. Η 2η σειρά καθισμάτων είναι ασύμμετρα (1/3-2/3) αναδιπλούμενη για τρείς επιβάτες, ενώ η 3η σειρά έχει δύο ανεξάρτητα αναδιπλούμενα (50/50) καθίσματα που μπορούν και να αφαιρούνται όταν δεν χρειάζονται. Στην 5θέσια έκδοση, η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει τα 708 λίτρα και στην 7θέσια έκδοση είναι 160 λίτρα (VDA) ή 565 λίτρα με τα καθίσματα της 3ης σειράς αναδιπλωμένα.