Η DS Automobiles προχωρά στην ανανέωση του μικρού της μοντέλου DS 3, το οποίο πλέον ακολουθεί τη σχεδιαστική ταυτότητα που λανσάρουν τα μεγαλύτερα μοντέλα της μάρκας.

Οι πιο εμφανείς διαφορές στο ανανεωμένο DS 3, βρίσκονται στην εμπρός όψη του αυτοκινήτου όπου κυριαρχούν πλέον τα νέα LED φώτα ημέρας, αντίστοιχα των μεγαλύτερων DS 4 και DS 7. Επίσης, νέοι είναι οι προβολείς LED – στάνταρ σε όλη τη γκάμα – εισάγοντας μια πιο δυναμική σχεδίαση με τρεις μονάδες LED που τονίζονται από το φόντο σε σατινέ χρώμιο. Το σύστημα φωτισμού DS MATRIX LED VISION διατίθεται ως έξτρα εξοπλισμός και διαθέτει έξυπνο έλεγχο και αυτόματη μεγάλη σκάλα για μέγιστη άνεση και ασφάλεια στις μετακινήσεις. Τα νέα φώτα ημέρας αποτελούνται από δύο γραμμές LED τοποθετημένες κάθετα στις δύο πλευρές του μπροστινού μέρους.

DS 3Ακόμη, το ανανεωμένο DS 3 έχει επανασχεδιασμένη αεροτομή και μάσκα που βελτιστοποιούν την αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου. Η προσοχή στη λεπτομέρεια δίνεται επίσης στο φινίρισμα των σημάτων που τοποθετούνται στη μάσκα και το καπό με την προσθήκη ενός ανάγλυφου ένθετου Clous de Paris και μια ποικιλία χρωμάτων ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου.

Στο εσωτερικό, το νέο τιμόνι ορίζει μια πολύ ανώτερη εικόνα για τη θέση του οδηγού, ενώ ταυτόχρονα, η υιοθέτηση νέας διάταξης των χειριστηρίων και των διακοπτών για το infotainment, σε συνδυασμό με τα χειριστήρια για τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, ολοκληρώνουν την νέα εμφάνιση. Μια νέα κεντρική οθόνη υψηλής ευκρίνειας 10,3 ιντσών προσφέρεται τώρα ως στάνταρ, με το νέο ενσωματωμένο σύστημα ψυχαγωγίας DS IRIS SYSTEM.

Το ανανεωμένο DS 3 κατασκευάζεται αποκλειστικά στο Poissy στην περιοχή του Παρισιού, με εκδόσεις βενζίνης, πετρελαίου και αμιγώς ηλεκτρικού. Οι κινητήρες καθώς και ο νέος ηλεκτροκινητήρας και η μπαταρία αυξημένης χωρητικότητας κατασκευάζονται επίσης στη Γαλλία.