Το DS Aero Sport Lounge έχει πολυτέλεια από το μέλλον

Η DS Automobiles αποκαλύπτει το Aero Sport Lounge, ένα concept-car που ενσωματώνει την αισθητική, το αμάξωμα και την αεροδυναμική του μέλλοντος.

Με το πρωτότυπο Aero Sport Lounge, η γαλλική μάρκα παρουσιάζει μια νέα πρόταση αναφορικά με τη σχεδίαση των αυτοκινήτων της. Αυτή προκύπτει από την καινοτομία και τις σχεδιαστικές “ελευθερίες” που έχει επιτρέψει η εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης. Το πρωτότυπο δίνει νέα ώθηση στα πολυτελή αυτοκίνητα, με πολύ πιο προηγμένη τεχνολογία και εκλεπτυσμένη αισθητική. Είναι ένα μοντέλο στο οποίο ο πίνακας οργάνων “καταργείται”, προκειμένου να έχουν περισσότερο χώρο τα πολυτελή υλικά της καμπίνας.

Η τοποθετημένη ψηλά θέση οδήγησης, εξασφαλίζει ορατότητα και άνεση. Μαζί με την αεροδυναμική συμπεριφορά του αμαξώματος και την προηγμένη τεχνολογία, το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό. Η νέα νομοθεσία επιβάλλει έναν επαναπροσδιορισμό του σχήματος, αλλά και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων κάθε οχήματος. Το νέο πρωτότυπο της DS Automobiles είναι μια ξεχωριστή απάντηση σε μια ποικιλία προκλήσεων, φέρνοντας ταυτόχρονα μια νέα μορφή αυτοκινήτων. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο αποτελεί μια από τις καλύτερες εκδοχές που μπορεί να φανταστεί κανείς για το μέλλον της αυτοκίνησης.

Το DS Aero Sport Lounge καθοδηγεί τη ροή του αέρα γύρω από το αμάξωμά του, με τρόπο ιδανικό. Το μήκος των 5 μέτρων και η γραμμή της οροφής, μειώνουν την αεροδυναμική αντίσταση, καθώς ο αέρας διοχετεύεται από την μπροστινή γρίλια στις πλευρικές αεροδυναμικές λεπτομέρειες, μέσα στις οποίες λογίζονται και οι ζάντες διαμέτρου 23 ιντσών!

Ηλεκτρικό με 680 ίππους!

Το πρωτότυπο κινείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 680hp (500Kw). Αυτός παίρνει ενέργεια τις μπαταρίες τελευταίας γενιάς 110kWh, που βρίσκονται εγκατεστημένες μέσα στο πάτωμα του αυτοκινήτου και εξασφαλίζουν αυτονομία 650 χιλιομέτρων. Η τεχνολογία αυτή, είναι προϊόν εξελιγμένο μέσα από τους αγώνες του Πρωταθλήματος Formula E και σφυρηλατημένο από τους τίτλους που έχει κατακτήσει η DS Automobilees. Αυτή η τεχνολογία είναι που προσφέρει και επιδόσεις που κόβουν την ανάσα, με τα 100 km/h από στάση να έρχονται σε μόλις 2,8 sec.

Προηγμένη τεχνολογία με υπέρηχους

Σε ένα κόσμο όπου τα όρια μεταξύ αντικειμενικής και εικονικής πραγματικότητας, γίνεται εφικτή η αίσθηση της διεπαφής με το αυτοκίνητο. Χωρίς στην πραγματικότητα να υπάρχει άγγιγμα μεταξύ τους. Εξελιγμένο σε συνεργασία με ένα εργαστήριο της Silicon Valley, το σύστημα που κάνει χρήση της απτικής τεχνολογίας για τον έλεγχο του infotainment, είναι μοναδικό. Η εξέλιξη του 3D υπέρηχου, κάνει το χρήστη να έχει την αίσθηση της αφής σχημάτων, αλλά και διαφορετικών υφασμάτων στην επένδυση επιφανειών, σε έναν τελείως κενό χώρο. Αυτό το σύστημα ελέγχου με τις “επαυξημένες χειρονομίες/κινήσεις” κάνει την διεπαφή του χειριστή με το όχημα να είναι τόσο απλή που μοιάζει  μαγική.

Υλικά στην καμπίνα

Η ζώνη στο ταμπλό και το πίσω μέρος των καθισμάτων, είναι υπενδεδυμένα με ένα υφαντό πλεκτό σαν από ψάθινη μαρκετερί. Το υλικό αυτό έχει τη ζεστασιά ενός χειροποίητου, ενώ την ίδια στιγμή δίνει μια μοναδική αίσθηση πολυτέλειας. Η Γαλλική συνταγή στη διαχείριση του υλικού, μπορεί και κάνει την ψάθινη μαρκετερί να φαίνεται το πλέον πολυτελές υλικό που θα μπορούσε να εντοπίσει κανείς σε ένα αυτοκίνητο, ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί και την επιτομή της διάθεσης για ανακύκλωση.

Τα καθίσματα έχουν επενδυθεί από μεταξωτό νήμα. Στην αφή είναι εξαιρετικά απαλό και χάρη σε ένα ανεπαίσθητο κύμα που απλώνεται σε όλη την επιφάνεια, υπογραμμίζεται η αντοχή του στη σκληρή χρήση. Στις πόρτες, μια τεχνική ύφανσης μικροϊνών, κάνει την επιφάνεια φωτοδιαπερατή και έτσι μεταφέρεται ο φωτισμός από το εσωτερικό της πόρτας στην καμπίνα, με την απόχρωση που επιλέγει ο οδηγός.