Έρχεται το νέο Opel Mokka (video)

Το νέο Opel Mokka διανύει τη φάση της τελικής προετοιμασίας. Η επόμενη γενιά του B-SUV της μάρκας περνά από τις τελευταίες δοκιμές πριν την έναρξη της παραγωγής στο τέλος της χρονιάς.

Το νέο Mokka (και όχι Mokka X) θα διατίθεται στην αγορά από τις αρχές του 2021. Μέχρι τώρα, κυκλοφορούν στο δρόμο μόνο καμουφλαρισμένα οχήματα δοκιμών που καλύπτουν τις γραμμές τις τελικής σχεδίασης.

Κάτω από το καμουφλάζ

Το πράσινο μοτίβο του καμουφλάζ του Mokka διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο νέο βίντεο της Opel. Ο οδηγός δοκιμών των οχημάτων προ-παραγωγής, Jürgen Klopp, είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο Opel Mokka-e για μερικά χιλιόμετρα. Το συμπέρασμα ήταν ξεκάθαρο. «Σούπερ αυτοκίνητο! Θα περάσετε καταπληκτικά μαζί του» δήλωσε ενθουσιασμένος ο Klopp μετά την πρώτη του γνωριμία με το νέο Mokka.

Η επόμενη γενιά Opel Mokka υιοθετεί μία εντελώς νέα σχεδίαση βασισμένη στη “multi-energy” πλατφόρμα CMP (Common Modular Platform) της εταιρείας. Αυτό το αρθρωτό σύστημα παρέχει μέγιστη ευελιξία στην εξέλιξη των οχημάτων. Η πλατφόρμα CMP επιτρέπει επίσης την εφαρμογή αμιγούς ηλεκτροκίνησης με μπαταρία αλλά και κινητήρων εσωτερικής καύσης. Η επιλογή του κινητήριου συνόλου ανήκει στον πελάτη, ενώ ατσάλι υψηλής αντοχής, κρατά το βάρος του οχήματος χαμηλά και τη σταθερότητα του αμαξώματος σε υψηλό επίπεδο. Το νέο Mokka ζυγίζει έως 120 κιλά λιγότερο από τον προκάτοχό του, με σχεδόν ίδιο μεταξόνιο και παρόμοιες διαστάσεις ελαστικών.