Έρχονται τα Plug-in Hybrid της Jeep

Με το εμπορικό λανσάρισμα των νέων Renegade 4xe και Compass 4xe στην Ελληνική αγορά να αναμένεται τον Σεπτέμβριο, η Jeep ανακοίνωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πρώτων Plug-in Hybrid μοντέλων της, τα οποία ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο για τη μάρκα.

Τα Plug-in Hybrid Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe δεν θα κάνουν κανένα συμβιβασμό όσον αφορά στην απόδοση και στις εκτός δρόμου δυνατότητες, αξιοποιώντας στο μέγιστο την απόδοση (έως 240 ίπποι), την τετρακίνηση (4xe) και την τεχνολογία που υιοθετούν. Την ίδια στιγμή θα προσφέρουν εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων (<50gr/km) και αντίστοιχα εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, απαιτώντας στον μικτό κύκλο του πρωτοκόλλου WLTP μόλις 2,1lt/100km.

Και τα δύο μοντέλα θα συνδυάζουν έναν Turbo κινητήρα βενζίνης 1,3 λίτρων με έναν τοποθετημένο στον πίσω άξονα ηλεκτροκινητήρα που θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία 11,4kWh. Η μπαταρία θα φορτίζεται, είτε κατά την κίνηση του οχήματος, είτε μέσω πρίζας ακόμα και από μια απλή οικιακή παροχή, μέσω του easyWallbox της Fiat Chrysler Automobiles. Ο Turbo βενζινοκινητήρας θα είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις, με 130 ή 180 ίππους, ενώ η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα σε κάθε περίπτωση θα είναι 60 ίπποι. Η συνδυαστική ισχύς θα είναι 190 ίπποι στις εκδόσεις Limited και 240 ίπποι στις εκδόσεις Trailhawk και S. Σε επίπεδο ροπής, ο κινητήρας βενζίνης θα συνεισφέρει στο σύνολο 270Nm, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας επιπλέον 250Nm. Η επιτάχυνση 0-100km/h γίνεται σε 7,5 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 200km/h. Στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση τα μοντέλα θα μπορούν να φτάνουν τα 130km/h.