Πολυτελής και ηλεκτρική Bentley

Η Bentley EXP 12 Speed 6e μας δείχνει τους στόχους της βρετανικής μάρκας στη δημιουργία ενός πολυτελούς και ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Αυτό είναι ένα πρωτότυπο που αποδοχή του ή μη από τους φίλους της μάρκας θα επηρεάσει τη μελλοντική στρατηγική της Bentley.
Φυσικά όπως ορίζει η φιλοσοφία της Bentley, ακόμη και σε ένα εξ ολοκλήρου ηλεκτρικά κινούμενο μοντέλο δεν προβλέπονται συμβιβασμοί σε σχέση με την αναμενόμενη ποιότητα, κομψότητα και υψηλή απόδοση. Αυτά τα χαρακτηριστικά στοιχεία της Bentley συνδυάζονται με την τεράστια αυτονομία και τις νέες, εξαιρετικά αποδοτικές τεχνολογίες -όπως το σύστημα ταχείας επαγωγικής φόρτισης και οι μοντέρνες «υπηρεσίες»- που προσφέρονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Η ταχεία διαδικασία της επαγωγικής φόρτισης βοηθά στην πραγματοποίηση μεγάλης διάρκειας διαδρομών, χάρη στην αυξημένη αυτονομία. Μία ηλεκτρική Bentley θα είναι σε θέση να ταξιδέψει με μία φόρτιση της μπαταρίας από το Λονδίνο έως το Παρίσι ή από το Μιλάνο έως το Μονακό.

Εντυπωσιακό και πολυτελέστατο εσωτερικό της EXP 12 Speed 6e.

Στην EXP 12 Speed 6e, η οποία είναι πολυτελώς εξοπλισμένη, συνδυάζονται η μοντέρνα τεχνολογία και τα υψηλότατης ποιότητας υλικά. Η κεντρική κονσόλα αποτελείται από ένα και μοναδικό κομμάτι κυρτού γυαλιού, μέσα στο οποίο βρίσκεται μία οθόνη OLED υψηλής ανάλυσης! Όλα τα σημαντικά όργανα του αυτοκινήτου -ανάμεσα τους και το σύστημα πλοήγησης, το σύστημα ψυχαγωγίας και ο κλιματισμός- ελέγχονται από εκεί. Στις χειροποίητες παρεμβολές από γυαλί στο τιμόνι έχουν τοποθετηθεί τα χειριστήρια ελέγχου των διάφορων μέσων, όπως της επικοινωνίας, της πλοήγησης και των ρυθμίσεων του οχήματος. Στο ανοικτό, επάνω μέρος του τιμονιού βρίσκονται επίσης δύο διακόπτες: ένας για τη λειτουργία boost στον κινητήρα και ένας για τη ρύθμιση της ταχύτητας όπως π.χ. μέσα στην κίνηση της πόλης.
Από την πλευρά του, ο συνοδηγός έχει στη διάθεσή του τη δική του μονάδα ρύθμισης συστημάτων στο ταμπλό. Μέσω αυτής έχει πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα e-mail, αλλά και σε άλλα μέσα ψυχαγωγίας. Οι εξαίσιες πινελιές χαλκού γύρω από το μοχλό αλλαγής ταχυτήτων, τον περιστροφικό διακόπτη του Bentley Dynamic Drive, αλλά και την επένδυση των θυρών από καπλαμά υπογραμμίζουν τις ηλεκτρικές δυνατότητες του προχωρημένου κινητήρα.

Οπτικά βεβαίως η οικεία γρίλια ψυγείου της Bentley έχει τρισδιάστατη γεωμετρία και ματ φινίρισμα με πινελιές χαλκού, οι οποίες χαρακτηρίζουν την Bentley EXP 12 Speed 6e ως αμιγές ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Κατά τη διάρκεια της κίνησης του αυτοκινήτου φωτίζεται το έμβλημα “6e”. Οι διπλές εισαγωγές αέρα στο καπό εξασφαλίζουν επιπλέον ψύξη για την μπαταρία και τον κινητήρα, ενώ οι πλευρικοί καθρέφτες έχουν αντικατασταθεί με μικρές κάμερες.

Η Bentley είναι πεπεισμένη πως αυτό το πρωτότυπο θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις τουλάχιστον ανάμεσα στους μελλοντικούς αγοραστές πολυτελών αυτοκινήτων. Αυτές τις συζητήσεις είναι βέβαιο πως ο όμιλος Volkswagen θα τις παρακολουθήσει από κοντά, ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι προσδοκίες. Η στρατηγική της εταιρείας για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα προβλέπει την εισαγωγή plug-in υβριδικών οχημάτων σε ολόκληρη την γκάμα της Bentley τα επόμενα χρόνια. Πρωτοπόρος θα είναι η Bentayga το 2018.
Το πρωτότυπο δείχνει τις σκέψεις της Bentley για τη δημιουργία ηλεκτρικών μοντέλων.