Τα ηλεκτρικά Renault στην έκθεση επαγγελματικών του Ανόβερο

Στο Ανόβερο, η Renault παρουσίασε τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών ελαφρώς επαγγελματικών της, μαζί και το νέο Trafic Van E-Tech Electric που αποτελεί τη νεότερη προσθήκη στη γκάμα.

H Renault συμμετέχει στη διεθνή έκθεση επαγγελματικών του Ανόβερο, η οποία διεξάγεται ξανά εφέτος, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία διοργάνωσή της. Στο περίπτερο της μάρκας παρουσιάζεται όλη η σύγχρονη γκάμα των ηλεκτρικών ελαφρών επαγγελματικών της.

Πριν 10 χρόνια η Renault λανσάρισε το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Kangoo, το οποίο και κατέκτησε τον τίτλο του International Van of the Year την ίδια χρονιά, κάτι που κανένα άλλο μοντέλο δεν είχε επιτύχει μέχρι τότε. Το Renault Master, το 2ο πιο επιτυχημένο εμπορικά μοντέλο, διαθέτει επίσης εδώ και πέντε χρόνια και μία ηλεκτρική έκδοση, ενισχύοντας από τότε τη θέση της μάρκας στην αγορά των ηλεκτρικών van.

Τώρα στο Ανόβερο, η Renault παρουσιάζει το Trafic Van E-Tech Electric, την πρώτη ηλεκτρική έκδοση του best-seller μοντέλου. Το μοντέλο διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα που οδήγησαν στην επιτυχία τον προκάτοχό του, με πάνω από 2,2 εκατομμύρια πωλήσεις σε πάνω από 50 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο από το 1980. Το μοντέλο αυτό είναι το 3ο πιο καλοπουλημένο LCV στην Ευρώπη. Πιστό στο DNA του, είναι ένα όχημα ιδανικό για τον επαγγελματία χάρη στη μεγάλη ικανότητα φόρτωσης, τις πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης, αλλά και τη μεγάλη γκάμα εκδόσεων.

Το μοντέλο παρουσιάζεται με νέα συστήματα ασφαλείας, σύγχρονο σύστημα multimedia και μεγαλύτερη, πιο αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων. Εξακολουθεί και προσφέρει διάφορες εναλλακτικές φόρτωσης, διαθέτοντας, παράλληλα, κορυφαίες δυνατότητες διαμόρφωσης και εξατομίκευσης. Διατίθεται σε δύο μήλη (5,08 ή 5,48μ.) και δύο ύψη (1,967 ή 2,498μ.), με όγκο χώρου φόρτωσης (σε έκδοση κλειστού van) από 5,8 έως 8,9 κ.μ. Μάλιστα το συνολικό μήκος του χώρου φόρτωσης μπορεί να φτάσει μέχρι τα 4,15μ. (στην μακριά έκδοση L2 που διαθέτει και πλευρική πόρτα ‘long-load’). Ο κινητήρας είναι ισχύος 90kW, παρέχει ικανότητα έλξης 750 κιλών και ωφέλιμο φορτίο έως 1,1 τόνο, ενώ η μπαταρία των 52kW εξασφαλίζει αυτονομία 240χλμ. βάσει WLTP.

Renault Hippie Caviar Motel

Πέρυσι, η Renault παρουσίασε ένα μοντέλο βασισμένο στο Trafic, το Hippie Caviar Hotel, ως απάντηση στην αυξανόμενη επιθυμία των πελάτων για εξορμήσεις στην ύπαιθρο, αναζητώντας τα καλύτερα και των δύο κόσμων, όπως οι αποδράσεις σε ειδυλλιακά τοπία με τις ανέσεις ενός 5άστερου ξενοδοχείου. Σήμερα, η Renault αποκαλύπτει τη 2η πράξη, με το Hippie Caviar Motel. Το μοντέλο βασίζεται στο Kangoo L2 E-Tech Electric και έχει μετασκευασμένο αμάξωμα ιδανικό για εκδρομές και αθλητικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο. Είναι ένα όχημα κατάλληλο για τους λάτρεις των σπορ που αναζητούν τις συγκινήσεις και τους μεγάλους χώρους διαβίωσης στις μετακινήσεις τους.

Με αυτονομία έως 285χλμ., το Hippie Caviar Motel χρειάζεται μόλις 30 λεπτά για ανάκτηση ενέργειας ικανής να του εξασφαλίσει έως και 170χλμ.αυτονομίας. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 90kW (120hp) και τροφοδοτείται από μία μπαταρία 45kWh. Μια σειρά έξυπνων λύσεων αποθήκευσης παρέχει άφθονο χώρο για αθλητικό εξοπλισμό, ενώ οι επιβάτες μπορούν να αναδιπλώσουν και να μετατρέψουν σε κρεβάτι το πίσω κάθισμα, απολαμβάνοντας το νυχτερινό ουρανό μέσα από τη μεγάλη πανοραμική οροφή.