Το Loryc Electric Speedster έχει κάτι από το Opel ADAM

Η αναγέννηση της ιστορικής μάρκας Loryc με έδρα τη Μαγιόρκα, 90 και πλέον χρόνια από την ίδρυσή της γίνεται από τον Karl-Heinz “Charly” Bosch.  Τι έκανε; Ανακατασκεύασε το Loryc ως ηλεκτρικό και το εφοδίασε με 24 εξαρτήματα του Opel ADAM, δημιουργώντας έτσι το νέο Loryc Electric Speedster.
Αυτά τα δύο αυτοκίνητα έχουν πιο πολλά κοινά από όσο φανταζόμαστε.
Η εμπρός ανάρτηση, ο πίσω άξονας, τα δισκόφρενα και το χειρόφρενο του νέου χειροποίητου Loryc, προέρχονται από το μικρό Opel ADAM (διαβάστε τη δοκιμή του Opel ADAM εδώ). Τα ελαφριά εξαρτήματα του ADAM είχαν δύο ουσιαστικά πλεονεκτήματα: μπορούσαν να αυξήσουν την αυτονομία και να εξασφαλίσουν την κυκλοφορία του Loryc στους δρόμους του σήμερα. Και αυτό επειδή για να πάρει Ευρωπαϊκή έγκριση τύπου, το ηλεκτρικό όχημα των 20 ίππων έπρεπε να ζυγίζει μόνο 449 kg χωρίς τη μπαταρία. Τελικά, το πρωτότυπο πέρασε άνετα και τα 120 τεστ και ο Bosch έφτιαξε το πρώτο του όχημα μαζικής παραγωγής.
Ο Karl-Heinz “Charly” Bosch θέλει να κατακτήσει ένα τμήμα αυτής της αγοράς τα επόμενα χρόνια στη Μαγιόρκα. Σύντομα, τρία ακόμα Loryc θα κυκλοφορήσουν από το εργαστήριό του στη Santa Ponça, τα οποία θα προσφέρει για τουριστικές περιηγήσεις ή για πώληση. Ο Bosch δεν στοχεύει να φτάσει τις σημερινές πωλήσεις του ADAM που αγγίζουν τις 215.000 μονάδες, αλλά εάν το θελήσει, με τη βοήθεια της Opel, θα γράψει τη δική του επιτυχημένη ιστορία.
Η Loryc ξαναγεννιέται με το νέο Electric Speedster.

Λιτό και ποιοτικό του νέου Loryc Electric Speedster.