Το πρώτο μοντέλο της Polestar και πως αυτό θα αλλάξει τα πάντα

Η Polestar -το brand επιδόσεων της Volvo που πλέον τοποθετείται στην αγορά ως διαφορετική μάρκα- αποκαλύπτει το πρώτο της αυτοκίνητο. Αυτό είναι το Polestar 1, το πρώτο από τα τρία ηλεκτρικά σπορ μοντέλα που θα έρθουν στο ξεκίνημα της μάρκας, χωριστά από τη γκάμα της Volvo.
Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό GT των 600 ίππων, το οποίο προορίζεται να μπει στην παραγωγή κάπου στα μέσα του 2019. Από πλευράς τεχνολογίας και προϊόντος, η Polestar εκμεταλλεύεται τις οικονομίες κλίμακας και τις συνέργειές της με τη Volvo, που της δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάζει, να εξελίσσει και να παράγει σε πολύ λιγότερο χρόνο από αυτόν που χρειάζονται άλλοι νέοι κατασκευαστές. Αυτό θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο με το σήμα της Polestar στο καπό του. Ένα όμορφο GT που ενσωματώνει εντυπωσιακή τεχνολογία.
Το δίπορτο, Grand Tourer Coupé 2+2 θέσεων, έχει με υβριδικό σύστημα κίνησης υψηλών επιδόσεων. Είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που υποστηρίζεται από κινητήρα εσωτερικής καύσης κι έχει αυτονομία 150 χιλιομέτρων όταν λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση. Αποδίδει 600 ίππους και 1000 Nm ροπής, ενώ βασίζεται στην πλατφόρμα SPA της Volvo. Βέβαια περίπου στο ήμισύ έχει σχεδιαστεί εκ νέου από τους μηχανικούς της Polestar.
Το Polestar 1 είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που εφοδιάζεται με την εντελώς νέα τεχνολογία Συνεχώς Ελεγχόμενης Ηλεκτρονικής Ανάρτησης (CESi) της Öhlins. Η χρήση ανθρακονήματος στο αμάξωμα ελαττώνει το βάρος και βελτιώνει τη στρεπτική ακαμψία κατά 45%, ενώ παράλληλα χαμηλώνει και το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου. Επιπλέον, το Polestar 1 χρησιμοποιεί δύο ηλεκτρικούς κινητήρες στον πίσω άξονα, που καθιστούν δυνατό τον έλεγχο της ροπής ανάμεσα στους δύο τροχούς. Η ακριβής επιτάχυνση σε κάθε τροχό ξεχωριστά υποστηρίζει τον οδηγό, διατηρώντας το μέγιστο της πρόσφυσης και την ταχύτητα μέσα στη στροφή.

Ωραίο! Πως το αγοράζουμε;

Μεγαλύτερη εντύπωση ωστόσο στην ανεξαρτησία της Polestar δεν προκαλούν τα ίδια της τα αυτοκίνητα αλλά ο τρόπος απόκτησής τους. Η εταιρία δε θα υιοθετήσει το σημερινό παραδοσιακό τρόπο ιδιοκτησίας. Θα δέχεται αποκλειστικά παραγγελίες online και τα μοντέλα της θα προσφέρονται με συνδρομή 2 ή 3 χρονών και μηδενική προκαταβολή! Η συνδρομή θα έχει χαρακτήρα all-inclusive και θα περιλαμβάνει επίσης χαρακτηριστικά όπως υπηρεσίες παραλαβής και παράδοσης, καθώς και τη δυνατότητα να ενοικιαστούν εναλλακτικά οχήματα από την γκάμα της Polestar. Πρόκειται για δυνατότητες που θα ενσωματώνονται στο σύνολό τους μέσα στο μηνιαίο μίσθωμα.
Χάρη σε μια συνδρομή με σταθερή χρέωση, ο πελάτης θα μπορεί να απολαμβάνει ένα αυτοκίνητο της Polestar απροβλημάτιστα και με τη μέγιστη δυνατή ελευθερία. Αυτό διευκολύνεται περαιτέρω και με τη χρήση της τεχνολογίας Phone-As-Key. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να μοιραστεί ένα ψηφιακό κλειδί με ένα τρίτο άτομο και, επιπλέον, ενεργοποιεί την πρόσβαση σε μια σειρά από άλλες κατά παραγγελία δυνατότητες. Αυτή η υπηρεσία εξυπηρέτησης εξασφαλίζει ότι ο πελάτης δεν θα χρειαστεί να εστιάζει παρά μόνο στην απόλαυση της οδήγησης.
Οι παραγγελίες και η διαμόρφωση των μοντέλων της Polestar θα διεκπεραιώνονται online, μέσω μίας εφαρμογής της Polestar ή ενός online portal. Ωστόσο, αναγνωρίζοντας ότι οι πελάτες της θα εξακολουθήσουν να επιθυμούν μια φυσική επαφή με τη μάρκα, η Polestar θα εγκαινιάσει ένα δίκτυο από χώρους Polestar ανά τον κόσμο. Σε αυτούς τους χώρους, που θα αποτελούν αυτόνομες εγκαταστάσεις και θα ανήκουν στις εκθέσεις Volvo, οι πελάτες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με τα προϊόντα και τη μάρκα.

Τι ακολουθεί μετά το Polestar 1;

Το Polestar 2 θα μπει στην παραγωγή αργότερα το 2019 και θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο (battery-electric vehicle: BEV) από τη Volvo. Θα είναι ένα μεσαίου μεγέθους ηλεκτρικό όχημα που τοποθετείται στην ίδια κατηγορία με το Tesla Model 3 και, συνεπώς, θα έχει υψηλότερο όγκο παραγωγής σε σχέση με το Polestar 1. Η αρχική φάση του λανσαρίσματος των προϊόντων της Polestar θα συμπληρωθεί με την άφιξη ενός μεγαλύτερου αποκλειστικά ηλεκτρικού μοντέλου σε αμάξωμα SUV, του Polestar 3.
Οι παραγγελίες για το Polestar 1 άνοιξαν στις 17 Οκτωβρίου 2017, με την Polestar να είναι σε θέση να υποδεχθεί την εκδήλωση ενδιαφέροντος πιθανών πελατών της.