Το CITIGOe iV είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα παραγωγής της Skoda στην 125χρονη ιστορία της και υπόσχεται αυτονομία 260 χλμ. με φόρτιση της μπαταρίας στο 80% της χωρητικότητάς της, με ταχυφορτιστή, σε μόλις μία ώρα. Το μοντέλο είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελία, με πλούσιο εξοπλισμό και τιμή 19.800 ευρώ.

Το Skoda CITIGOe iV σηματοδοτεί την είσοδο της μάρκας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, προσφέροντας μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η χωρητικότητας 36,8 kWh μπαταρία ιόντων λιθίου, επιτρέπει πραγματική αυτονομία μέχρι 260 χλμ., αρκετή για να ικανοποιήσει τις καθημερινές ανάγκες κίνησης όχι μόνο εντός αστικού περιβάλλοντος αλλά και έξω από αυτό. Ο ηλεκτροκινητήρας του CITIGOe iV αποδίδει ισχύ 61 kW (83 PS) και έχει μέγιστη ροπή 212 Nm, η οποία είναι διαθέσιμη αμέσως, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλους τους ηλεκτρικούς κινητήρες. To κιβώτιο ταχυτήτων είναι ενσωματωμένο στον κινητήρα και μεταφέρει ενέργεια στους εμπρός τροχούς.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου του Skoda CITIGOe iV έχει χωρητικότητα 36,8 kWh, εκ των οποίων ωφέλιμα είναι 32,3 kWh. Αποτελείται από 168 κυψέλες και είναι ενσωματωμένη στο πάτωμα του πλαισίου, κάτω από τα καθίσματα και τη σήραγγα μετάδοσης. Ως αποτέλεσμα, το CITIGOe iV έχει χαμηλότερο κέντρο βάρους από το συμβατικό CITIGO, κάτι που έχει θετικό αντίκτυπο στα χαρακτηριστικά οδήγησης του αυτοκινήτου. Το ηλεκτρικό μοντέλο προσφέρει την επιλογή τριών διαφορετικών τρόπων οδήγησης. Στην κανονική λειτουργία, ο οδηγός έχει πρόσβαση στη μέγιστη ισχύ εξόδου των 61 kW και η επιτάχυνση από 60 έως 100 χλμ./ώρα διαρκεί 7,3 δευτερόλεπτα, ενώ το αυτοκίνητο μπορεί να πετύχει 0 έως 100 χλμ./ώρα σε 12,3 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 130 χλμ./ώρα. Στη λειτουργία Eco, τα ηλεκτρονικά περιορίζουν την ισχύ στα 50 kW (68 PS) και τη ροπή στα 167 Nm, ενώ ελαφρώς μειωμένη είναι και η απόδοση του κλιματισμού. Το μοντέλο είναι πιο αποδοτικό όταν οδηγείται σε λειτουργία Eco+, η οποία περιορίζει την απόδοση του κινητήρα στα 40 kW (55 PS) και τη ροπή στα 133 Nm, παρέχοντας μέγιστη ταχύτητα 95 χλμ./ώρα. Η μέγιστη αυτονομία επιτυγχάνεται με τη μονάδα κλιματισμού απενεργοποιημένη και οδήγηση στη λειτουργία Eco+.

Το CITIGOe iV μπορεί να υποστηρίξει κάθε τύπο φόρτισης. Σε δημόσιο ταχυφορτιστή 40 kW δεν χρειάζεται περισσότερο από μία ώρα για να φορτιστεί η μπαταρία από άδεια στο 80%. Με χρήση wallbox AC των 7,2 kWh, μια μπαταρία μπορεί να φορτιστεί στο 80% σε 4 ώρες και 15 λεπτά, ενώ είναι δυνατή η φόρτιση του αυτοκινήτου συνδέοντάς το σε μια συμβατική πρίζα, στο σπίτι ή το γραφείο, με έξοδο εναλλασσόμενου ρεύματος 2,3 kW, με φόρτιση στο 80% σε περίπου 12 ώρες.

Στην χώρα μας, το Skoda CITIGOe iV διατίθεται αποκλειστικά ως πεντάθυρο σε μία πλούσια έκδοση εξοπλισμού. Η εμπρός μάσκα είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ και ο προφυλακτήρας έχει επανασχεδιαστεί ώστε να ξεχωρίζει από τις συμβατικές βενζινοκίνητες εκδόσεις. Το ηλεκτρικό μοντέλο διατίθεται στην τιμή των 22.300 ευρώ, ενώ ειδικά για την περίοδο του λανσαρίσματος προφέρεται στα 19.800 ευρώ.