Νέο και ηλεκτρικό Volkswagen Microbus

Στο πλαίσιο των μελλοντικών προγραμμάτων εξέλιξής της η Volkswagen όρισε μάλιστα την ημερομηνία της επίσημης παρουσίασης του I.D. BUZZ, το οποίο θα αφιχθεί στους κατά τόπους αντιπροσώπους της μάρκας μετά το τετράθυρο μικρο-μεσαίο μοντέλο I.D. το 2022. Η Volkswagen στοχεύει, τόσο με το I.D. BUZZ όσο και γενικά με όλη τη γκάμα I.D., στις αγορές της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Κίνας.
Το Microbus, όπως αποκαλείται το Bulli στην Αμερική, ήταν πάντα αναπόσπαστο στοιχείο του lifestyle της Καλιφόρνια. Τώρα η Volkswagen επιστρέφει, εξελίσσοντας τη νέα γενιά ηλεκτρικών και επανεφευρίσκοντας το Bulli ως ηλεκτροκίνητο.
Όπως ακριβώς και το «Πρωτότυπο της Χρονιάς» που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ, το μοντέλο παραγωγής θα έχει τις μπαταρίες του τοποθετημένες στο δάπεδο. Ο ηλεκτροκινητήρας δεν καταλαμβάνει ιδιαίτερα μεγάλο χώρο, κάτι που σημαίνει πως ο εμπρός και ο πίσω άξονας μπορούν να τοποθετηθούν σε μεγάλη απόσταση ο ένας από τον άλλο. Αυτό έχει ως συνέπεια ένα μεγάλο μεταξόνιο σε συνδυασμό με μικρούς προβόλους, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερο χώρο στο εσωτερικό. Το αυτοκίνητο δηλαδή θα δείχνει σχετικά μικρό εξωτερικά, ενώ θα προσφέρει χώρους αντίστοιχους ενός μεγάλου πολυμορφικού.
Παράλληλα με την πολυμορφική έκδοση θα υπάρξει και μια επαγγελματική εκδοχή Cargo για υπηρεσίες παράδοσης με μηδενικές εκπομπές ρύπων και δυνατότητα υψηλού βαθμού αυτόνομης κίνησης 3ου επιπέδου.
Ίδια φιλοσοφία με 70 χρόνια διαφορά…
Παρόλο που μεταξύ παλιού και Volkswagen Microbus θα μεσολαβούν περισσότερες από 7 δεκαετίες, όταν παρουσιαστεί επίσημα το δεύτερο, το νέο θα διαθέτει τα γονίδια του αρχέτυπου. Κι αυτό γιατί θα προσφέρει τη μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση χώρου στο αποτύπωμα ενός μεσαίου επιβατικού αυτοκινήτου με μήκος 4,94 μέτρων, πλάτος 1,97 μ. και ύψος 1,96 μ.. Η έκδοση παραγωγής θα βασίζεται στη νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική πλαισίου και θα ενσωματώνει πολλές ιδέες και σχεδιαστικά στοιχείου του πρωτότυπου, όπως η δυνατότητα μεταβολής της διαμόρφωσης των καθισμάτων, διαδραστική διασύνδεση και αυτόνομη οδήγηση υψηλού επιπέδου.
Η διεύρυνσης της γκάμας των ηλεκτρικών μοντέλων είναι μέρος της στρατηγικής της Volkswagen για το 2025, η οποία προβλέπει την ύπαρξη περισσότερων από 30 ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκείνη τη χρονική περίοδο.
Volkswagen Microbus
Μινιμαλιστική σχεδίαση με τα απολύτως απαραίτητα.

Σύγχρονο και άνετο το εσωτερικό.

Ευρυχωρία και πρακτικότητα στο εσωτερικό του νέου Volkswagen Microbus.
Volkswagen Microbus

Volkswagen Microbus

Volkswagen Microbus