Ηλεκτρικό το επόμενο Volkswagen Scirocco

Το δημοφιλές Volkswagen Scirocco κυκλοφορεί εδώ και 9 έτη γνωρίζοντας τεράστια εμπορική επιτυχία, ειδικά στην ελληνική αγορά. Για το μέλλον η εταιρία επιφυλάσσει κάτι τελείως διαφορετικό, με τις πρώτες ενδείξεις να κάνουν λόγο για έναν πλήρως ηλεκτροκίνητο αντικαταστάτη. Ναι, το επόμενο Scirocco θα είναι ηλεκτρικό!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του autoexpress.co.uk, η νέα γενιά Scirocco θα έρθει μετά το 2020 και θα ακολουθεί τα πλάνα της Volkswagen για μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα μοντέλων. Μάλιστα, η εταιρία προτίθεται να διατηρήσει το όνομα Scirocco, ωστόσο η νέα γενιά θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MEB και θα υιοθετεί τεχνολογίες που θα δούμε στην οικογένεια ηλεκτρικών οχημάτων I.D.
Παραμένει άγνωστο το προφίλ των επιδόσεων, ωστόσο ακούγονται σενάρια για τη δημιουργία δύο εκδόσεων, μια “βασική” με 170-180 ίππους και μια πιο ισχυρή που θα πλησιάζει τους 300 ίππους (και πιθανόν θα αποτελέσει το νέο Scirocco R). Και οι δύο θα είναι 100% ηλεκτροκίνητες και θα έχουν αυτονομία που εκτιμάται ότι θα φτάνει έως και 600 km. 
Είναι επίσης πολύ πιθανόν το επόμενο Volkswagen Scirocco να εφοδιάζεται και με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, αν και αυτό δεν ξέρουμε κατά πόσο θα αξιοποιηθεί σε ένα αυτοκίνητο με σπορ φιλοσοφία. Πάντως, σε κάθε περίπτωση όλα αυτά θα πρέπει να μας προετοιμάζουν ψυχολογικά. Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, το μέλλον έρχεται ηλεκτρικό και αυτόνομο, ακόμη και για τα σπορ αυτοκίνητα.