Η Citroen αποκαλύπτει την ανανεωμένη γενιά του C3, το οποίο και αποκτά νέα σχεδίαση εμπρός, νέα LED φώτα και νέους συνδυασμούς για συνολικά 97 διαφορετικές επιλογές εξατομίκευσης.

Το C3 είναι το δημοφιλέστερο μοντέλο στη γκάμα της Citroen και μέσα στο Top 5 της κατηγορίας σε όλη την Ευρώπη. Μάλιστα έχει σημειώσει περισσότερες από 750.000 από το 2016 έως σήμερα, ενώ είναι αρκετά δημοφιλές και στις εταιρικές πωλήσεις. Για το 2020, το C3 δέχεται αυτό που λέμε “facelift” και αποκτά μια πιο σύγχρονη εικόνα.

Η νέα σχεδίαση περιλαμβάνει τροποποιημένο εμπρός τμήμα, εμπνευσμένο από το πρωτότυπο CXPERIENCE. Ενσωματώνει νέα μάσκα, νέους προβολείς LED headlights, νέες ζάντες 17 ιντσών αλλά και νέας σχεδίασης Airbump. Μικρότερης έκτασης είναι οι αλλαγές στο πίσω μέρος, όπου υπάρχουν τα 3D φώτα και ένα νέο φινίρισμα στο κέντρο της πόρτας του χώρου αποσκευών.

Βεβαίως, στα δυνατά χαρακτηριστικά του μοντέλου ήταν ανέκαθεν οι επιλογές εξατομίκευσης που πλέον στο ανανεωμένο μοντέλο αγγίζουν τους 97 συνδυασμούς. Αυτοί περιλαμβάνουν 4 επιλογές διχρωμίας οροφής, 7 χρώματα αμαξώματος (προστίθενται 2 νέα, τα Elixir Red και Spring Blue), διαφορετικά εξωτερικά τριμ, 3 διακοσμητικά αυτοκόλλητα οροφής και χρωματικά πακέτα στο εσωτερικό.

Πλουσιότερος εξοπλισμός

Το νέο ανανεωμένο Citroen C3 εφοδιάζεται με μια νέα σειρά καθισμάτων, τα οποία αναβαθμίζουν την ήδη εξαιρετική άνεση αυτών της προηγούμενης γενιάς. Παράλληλα ανάμεσα στις προσθήκες περιλαμβάνονται εμπρός αισθητήρες στάθμευσης και μία σειρά από υπηρεσίες συνδεσιμότητας.

Στο κομμάτι της ασφάλειας υπάρχουν 11 συστήματα υποβοήθησης, συμπεριλαμβανομένου των:

  • υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα
  • ενεργό σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης
  • αναγνώριση οδικών σημάτων
  • αυτόματη εναλλαγή μεσαίας/μεγάλης σκάλας φώτων

Οι κινητήρες του Citroen C3

Η ανανεωμένη γκάμα συνεχίζει και διατίθεται με την τελευταία γενιά κινητήρων, προδιαγραφών ρύπων Euro 6. Αυτή περιλαμβάνει τους 3-κύλινδρους PureTech 83 και 110 ίππων, σε συνδυασμό με 5άρι ή 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, και τον Diesel BlueHDi 100 ίππων με 5άρι μηχανικό κιβώτιο. Προαιρετικά διατίθεται και το EAT6 αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων στην έκδοση PureTech 110 S&S EAT6 Auto.

Το ανανεωμένο Citroen C3 αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι.