Η Ferrari αποκάλυψε μια ενδιαφέρουσα ειδική έκδοση της κορυφαίας 488 Pista. Αυτή είναι η Ferrari 488 Pista Piloti, η ειδική έκδοση της ειδικής έκδοσης της 488! Βέβαια, το ιδιαίτερο με αυτή την Pista Piloti είναι ότι όσα λεφτά και να έχει κανείς, είναι σχεδόν απίθανο να την αποκτήσει.

Κι αυτό γιατί η Ferrari έφτιαξε αυτή την ειδική έκδοση για να γιορτάσει την εμπλοκή της στους αγώνες αντοχής το 2017, όπου και πήρε τον τίτλο στην κλάση της. Συνεπώς και η 488 Pista Piloti θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά σε ανθρώπους που έχουν εμπλοκή με τα αγωνιστικά προγράμματα της εταιρίας. Οδηγούς, διευθυντές ομάδων και άλλων άμεσα εμπλεκόμενων, γεγονός που αυτομάτως βγάζει πολλούς πρίγκιπες και άλλους “έχοντες” εκτός λίστας.

Ferrari 488 Pista Piloti

Τι διαφορετικό όμως έχει η 488 Pista Piloti;

Εκτός από την απόλυτη αποκλειστικότητα, η Ferrari έδωσε στην 488 Pista Piloti και μερικά ακόμη μοναδικά χαρακτηριστικά. Όπως για παράδειγμα μια “αγωνιστική” ρίγα στα χρώματα της ιταλικής σημαίας, εμπνευσμένη σχεδιαστικά από την νικήτρια αγωνιστική 488. Στην πλευρά του συνοδηγού υπάρχει το λογότυπο του FIA WEC, ενώ στου οδηγού η λέξη “PRO” που παραπέμπει στην κατηγορία όπου διακρίθηκε η Ferrari. Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να επιλέξουν ένα νούμερο που θα υπάρχει στο πλάι αλλά και εσωτερικά, στο τιμόνι. Το αυτοκίνητο που αποκαλύφθηκε λίγο πριν τον 24ωρο του Le Mans είχε τον αριθμό 51, που αντιστοιχεί στο τιμώμενο αγωνιστικό.

Στο εσωτερικό της Pista Piloti υπάρχει πολύ Alcantara παντού, σε συνδυασμό με ρίγες και αποχρώσεις στα χρώματα της Ιταλίας. Μηχανικά τίποτα δεν έχει αλλάξει, γεγονός που σημαίνει ότι εξακολουθεί να κινείται με τον βραβευμένο turbo V8 των 711 ίππων. Άλλωστε οι τυχεροί ιδιοκτήτες, πάντα θα έχουν τα αγωνιστικά τους στην περίπτωση που η ειδική 488 Pista Piloti τους φανεί κάπως αργή…