Το Fiat Pandina είναι πρακτικά ένα Panda στην πιο σύγχρονη και πιο ασφαλή του μορφή. Εντάξει… και με περισσότερο εξοπλισμό!

Η εξέλιξη του θρυλικού Panda είναι περισσότερο από μια αλλαγή ονόματος, όσο και αν οι φωτογραφίες προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα facelift. Έχοντας διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία 40 ετών και πάνω από 8 εκατ. πωλήσεων, η εξέλιξη του Fiat Panda ονομάζεται Pandina. Είναι ένα μοντέλο που έρχεται να διατηρήσει την παρουσία της μάρκας σε μια κατηγορία όπου παραδοσιακά πρωταγωνιστεί, υπηρετώντας την απλότητα, τη δημιουργικότητα και την πρακτικότητα. Πανεύκολο στην οδήγηση, εύχρηστο στην καμπίνα και οικονομικό στη χρήση, το μοντέλο έχει δημιουργήσει το δικό του φανατικό όσο και πιστό κοινό.

Fiat PandinaΤώρα το Fiat Pandina ευθυγραμμίζει όλες αυτές τις αξίες με τις πλέον σύγχρονες επιταγές της αυτοκίνησης, αναβαθμίζοντας την εμπειρία χρήσης χωρίς αλλοίωση του προσιτού προφίλ που χρειάζεται και αγαπά το κοινό των αυτοκινήτων πόλης. Γι’ αυτό φροντίζει ένα πλήρες πακέτο υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS) που ανήκει πλέον στο βασικό εξοπλισμό και περιλαμβάνει ενεργό σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος και διατήρηση της λωρίδας κίνησης, μαζί με αναγνώριση κόπωσης του οδηγού και των οδικών σημάτων. Επιπρόσθετα οι πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος κάνουν την καθημερινότητα εύκολη, επικουρούμενοι από cruise control και αισθητήρα φώτων με αυτόματη ενεργοποίηση προβολέων.

Σημαντικό μέρος της αναβαθμισμένης εμπειρίας που προσφέρει το Pandina αφορά στο εσωτερικό, όπου υπάρχει νέο σύστημα πολυμέσων και συνδεσιμότητα με Apple CarPlay και Android Auto. Τη μεγαλύτερη αισθητική διαφορά κάνει ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 7” που έχει τρία διαφορετικά layout, δίνοντας τη σκυτάλη στο ανασχεδιασμένο τιμόνι και την νέα οθόνη αφής 7” στο ταμπλό. Τα καθίσματα από την πλευρά τους έχουν νέες επενδύσεις από Seaqual Yarn, ένα είδος συνθετικού υφάσματος από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Το Fiat Pandina συνεχίζει το θρύλο του αειθαλούς Panda, του μοναδικού τόσο μικρού 5θυρου και 5θέσιου μοντέλου που θα περιλαμβάνει η γκάμα της Stellantis. Η γραμμή συναρμολόγησης θα παραμείνει εντός του εργοστασίου Giambattista Vico στο Pomigliano d’ Arco της Ιταλίας για τα επόμενα χρόνια, και μάλιστα η παραγωγή θα αυξηθεί κατά 20% προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση. Στη χώρα μας, η δυνατότητα παραγγελίας θα είναι ενεργή από το καλοκαίρι και οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο.