Το νέο Ford GT είναι αν μη τι άλλο προκλητικό!

Αποκαλύφθηκε το νέο υπεραυτοκίνητο της Ford το οποίο με μια προκλητικότατη εμφάνιση, μια ελαφριά κατασκευή από carbon και κινητήρα EcoBoost 600+ ίππων έρχεται να τα πετάξει το γάντι στον ευρωπαϊκό κυρίως ανταγωνισμό.

Το ολοκαίνουριο GT είναι ένα από τα 12 συνολικά αυτοκίνητα επιδόσεων που θα αποκαλύψει η Ford μέχρι το 2020 και τοποθετείται στην κορυφή μιας «καυτής» γκάμας που περιλαμβάνει τα Focus RS, F-150 Raptor, Shelby GT350 και Shelby GT350R. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει μέσα στο 2016 και το λανσάρισμα του θα συμπίπτει με τον εορτασμό των 50 χρόνων από το θρυλικό 1-2-3 της Ford στις 24 ώρες του Le Mans το 1966.
Το 2016 Ford GT θα είναι τετρακίνητο με κεντρικά τοποθετημένο V6 κινητήρα twin-turbo EcoBoost 3,5 lt, απόδοσης 600+ ίππων, ενώ ξεχωρίζει από μια ιδιαίτερα ελκυστική και άκρως επιθετική σιλουέτα με έντονα αεροδυναμικά στοιχεία και βοηθήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός ενεργού πίσω σπόιλερ. Σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός ιδιαίτερα ελαφριού και στιβαρού αμαξώματος, η Ford κάνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων και αλουμινίου. Στο εσωτερικό του υπάρχουν τα απολύτως απαραίτητα ώστε να κρατηθεί το συνολικό βάρος σε χαμηλά επίπεδα, ενώ τα δυο καθίσματα είναι σταθερά στη θέση τους για διατήρηση μιας βέλτιστης κατανομής βάρους. Ωστόσο, τα πεντάλ και το F1-style τιμόνι είναι ρυθμιζόμενα σε απόσταση για να βολέψουν οδηγούς κάθε αναστήματος. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός και με διαφορετικές ενδείξεις ανάλογα με τη χρήση.
Σε κάθε περίπτωση, το νέο GT αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για τον κόσμο των supercars, δείχνοντας ότι η Ford θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική σε μια γρήγορα εξελισσόμενη κατηγορία που περιλαμβάνει μοντέλα όπως η Lamborghini Aventador, η McLaren 650S και φυσικά η Ferrari F12berlinetta. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν τελικά θα αποφασίσει να εμπλακεί και αγωνιστικά με το νέο GT στο 2015 Le Mans, για έναν πιο σωστό κατά την άποψή μας εορτασμό των 50 χρόνων από τον αγώνα του 1966.

Διαβάστε ακόμη: