Το Ford GT Carbon Series είναι η νέα σειρά του supercar της Ford και βεβαίως το ελαφρύτερο στη γκάμα. Η νέα περιορισμένη έκδοση είναι ελαφρύτερη κατά 18 kg περίπου, χάρη στην εφαρμογή καινοτόμων μέτρων μείωσης βάρους. Χρησιμοποιεί τροχούς από ανθρακονήματα, εξάτμιση από τιτάνιο, μπουλόνια από τιτάνιο και ένα ελαφρύ πολυανθρακικό πίσω κάλυμμα με πρόσθετες οπές εξαερισμού.

Το ελαφρύτερο και ταχύτερο στην πίστα Ford GT Carbon, συνεχίζει να έχει κλιματισμό, ραδιόφωνο και ηχοσύστημα με SYNC 3. Ωστόσο δεν υπάρχουν ποτηροθήκες και ο αποθηκευτικός χώρος στην πλευρά του συνοδηγού, θέτοντας όρια στο βάρος. Ταυτόχρονα, η εξωτερική εμφάνιση του υπογραμμίζεται από το ορατό ανθρακόνημα, περισσότερο από οποιοδήποτε προηγούμενο μοντέλο. Δύο λωρίδες από ανθρακόνημα με ασορτί κολώνες Α, κάτω πάνελ και τροχούς από γυαλιστερό carbon δίνουν μια φανταχτερή και λαχταριστή εικόνα. Στο εσωτερικό, κυριαρχούν ματ carbon μαρσπιέ, αεραγωγοί και κεντρική κονσόλα για ένα Ford GT φουλ στο ανθρακόνημα, περισσότερο από ποτέ.

Οι “εγκεκριμένοι” πελάτες μπορούν να παραγγείλουν τα Ford GT Carbon Series, τα οποία κατασκευάζονται με ρυθμό παραγωγής ένα αυτοκίνητο την εβδομάδα. Θυμίζουμε πως η Ford θα ανοίξει τη σχετική διαδικασία για επιλογή πελατών στις 8 Νοεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, στο www.FordGT.com για 30 ημέρες.