Με περισσότερους από 800 ίππους, αγωνιστικό σύστημα μετάδοσης, long tail αμάξωμα από carbon, το Ford GT Mk IV 2023 θα παραχθεί σε μόλις 67 χειροποίητα κομμάτια.

Το απόλυτο και ακραίο Ford GT στην ιστορία προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε πίστα. Το νέο Ford GT Mk IV υπογράφουν οι Ford Performance και Multimatic, ξεπερνώντας τις επιδόσεις οποιουδήποτε Ford GT μέχρι σήμερα. Το περιορισμένης παραγωγής μοντέλο διαθέτει twin-turbo EcoBoost κινητήρα, αγωνιστικό κιβώτιο ταχυτήτων, εξωτερική σχεδίαση με εστίαση στην αεροδυναμική απόδοση και πλαίσιο με μεγαλύτερο μεταξόνιο για ακόμα καλύτερη οδική συμπεριφορά στην πίστα.

Το Ford GT Mk IV τιμά τη χρονιά (1967) που το πρώτο Mk IV κέρδισε στις 24 Ώρες του Le Mans, με μόλις 67 χειροποίητα αντίτυπα να κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της Multimatic στο Markham του Οντάριο. Οι τυχεροί που θα επενδύσουν 1,7 εκατομμύρια δολαρίων (προ φόρων) για να το αποκτήσουν, θα παραλάβουν τα αυτοκίνητα τους μετά την άνοιξη του 2023.

Εμπνευσμένο από το ιστορικό Ford GT Mk IV του 1967

Έχοντας ως σημείο αναφοράς το θριαμβευτικό «1-2-3» του Ford GT Mk II στο Le Mans το 1966, η ομάδα εξέλιξης της Ford δεν υπαναχώρησε σε τίποτα και επανασχεδίασε το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας όλες τις διαθέσιμες την εποχή εκείνη τεχνολογίες αιχμής για τη δημιουργία του 1967 Ford GT Mk IV. Χρησιμοποιώντας πρωτοποριακά υλικά για τα δεδομένα της εποχής, οι μηχανικοί της Ford και η Kar Kraft ανέπτυξαν ένα νέο, ελαφρύ πλαίσιο χρησιμοποιώντας μια καινοτόμα κυψελοειδή δομή από αλουμίνιο σε συνδυασμό με ένα πιο αεροδυναμικό αμάξωμα. Το αυτοκίνητο πήρε την ονομασία “J-Car” επειδή κατασκευάστηκε σύμφωνα με τους νέους κανόνες του Παραρτήματος J της FIA. Σε συνδυασμό με τον διάσημο κινητήρα 427 Ford V-8 (7L) και ένα ειδικό κιβώτιο ταχυτήτων με το δικό του σύστημα ψύξης που μετέφερε την ισχύ στους πίσω τροχούς, το Ford GT Mk IV του 1967 ήταν 9 ίντσες μακρύτερο, όντας κατασκευασμένο για να κυριαρχεί σε αγώνες αντοχής σε παγκόσμιο επίπεδο.