Νέο Ford Mondeo στην 79η ΔΕΘ: Τιμές & εξοπλισμοί

6 Σεπτεμβρίου 2014     
Σε πρώτη πανευρωπαϊκή εμφάνιση, το ολοκαίνουριο Ford Mondeo βρίσκεται στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και η Ford ανακοινώνει το λανσάρισμα του μοντέλου με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται πριν το τέλος της χρονιάς. Το νέο Mondeo θα βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ στο περίπτερο της Ford Βροχίδης-Χατζής, όπου ο καθένας μπορεί να το δει και να ενημερωθεί για τις εκδόσεις και τις τιμές.

Η οικογένεια του νέου Ford Mondeo θα περιλαμβάνει αρχικά τις εκδόσεις Trend και Titanium αλλά και για πρώτη φορά μια υβριδική έκδοση. Από τις αρχές του 2015 θα προστεθούν η βασική έκδοση Ambiente και η Business Edition, με περισσότερους κινητήρες βενζίνης και diesel καθώς και προαιρετική τετρακίνηση. Οι τιμές για τα πρώτα διαθέσιμα μοντέλα του νέου Mondeo ξεκινούν από 23.635 ευρώ με όφελος απόσυρσης για την έκδοση 1.6 lt Diesel 115ps Trend, με πλούσιο βασικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει εκτός των άλλων 9 αερόσακους συμπεριλαμβανομένων για πρώτη φορά στην Ευρώπη 2 αερόσακων στις πίσω ζώνες ασφαλείας, ABS, ESP, Hill Launch Assist, TCS, διζωνικό κλιματισμό, αναδιπλούμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέφτες, φώτα ημέρας, ηλεκτρικό χειρόφρενο, αυτόματους προβολείς και αισθητήρες βροχής, σύστημα Ford MyKey, ηχοσύστημα με οθόνη 4’’ & 8 ηχεία, ΜP3, USB & Ford SYNC, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών και πλήθος ηλεκτρικών ευκολιών.
Η έκδοση Titanium στο νέο Mondeo 1.6 lt diesel περιλαμβάνει επιπλέον κρυφό εσωτερικό φωτισμό, σύστημα Traffic Sign Recognition & Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας (LKA), προσαρμοζόμενους προβολείς Adaptive LED και πίσω φώτα LED, ηλεκτρικά ανοιγόμενη πίσω πόρτα χώρου αποσκευών, Keyless Start & Keyless Entry, ηχοσύστημα Sony με οθόνη αφής 8’’, ΜP3 player, 9 premium ηχεία, 2 θύρες USB & σύστημα Ford SYNC II, Cruise Control, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών και αισθητήρες παρκαρίσματος.
Η γκάμα βενζινοκινητήρων του νέου Mondeo θα περιλαμβάνει δυο σύνολα EcoBoost στα 1.5 και 2.0 lt από το λανσάρισμα, ενώ από τις αρχές του 2015 θα είναι διαθέσιμος και ο βραβευμένος κινητήρας 1.0 lt EcoBoost. Θα διατίθεται ακόμη ένα μοντέλο ECOnetic με κινητήρα 1.6 diesel και εκπομπές CO2 94 g/km καθώς και ο 2.0 TDCi diesel. Τη γκάμα θα συμπληρώσει το τετράθυρο Mondeo Hybrid που θα συνδυάζει έναν ειδικά σχεδιασμένο δίλιτρο βενζινοκινητήρα με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία ιόντων λιθίου 1.4 kWh. Το Mondeo Hybrid είναι το πρώτο υβριδικό, ηλεκτρικό όχημα που η Ford θα κατασκευάζει στην Ευρώπη, με προβλεπόμενες εκπομπές CO2 99g/km.