Τιμές και επιδόσεις της νέας Ford Mustang

Ανακοινώθηκαν επισήμως τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας Ford Mustang η οποία για πρώτη φορά θα διατίθεται και στην αγορά της Ευρώπης για πρώτη φορά στην 50-χρονη ιστορία του μοντέλου. Η μάρκα δηλώνει ότι η νέα Mustang επιταχύνει στα 100 km/h σε 5 δευτερόλεπτα και είναι το ταχύτερο μοντέλο μαζικής παραγωγής στην ευρωπαϊκή ιστορία της Ford.
Η Ford Mustang (δείτε τη αναλυτικά εδώ) διατίθεται με κινητήρα Ford 5.0 V8 που αποδίδει 421 ps και ροπή 530 Nm ή με τον 2.3 EcoBoost που παράγει 317 ps και ροπή 432 Nm. Το μοντέλο 5.0 V8 fastback με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο έχει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,8 δευτερόλεπτα, ενώ η Mustang 2.3 EcoBoost fastback με μηχανικό κιβώτιο έχει επιτάχυνση σε 5,8 δεύτερα. Οι οδηγοί μπορούν να βελτιστοποιούν τις επιδόσεις του αυτοκινήτου τους με τα Selectable Drive Modes (Normal, Sport+, Track και Snow/Wet), ενώ υπάρχει και σύστημα Launch Control. Από πλευράς κατανάλωσης, η έκδοση 2.3 EcoBoost καίει 8,0 lt/100 km με εκπομπές CO2 179 g/km.
Η Ford Mustang χρησιμοποιεί πλήρως ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός και πίσω για σπορ δυναμική συμπεριφορά και άνεση. Περιλαμβάνεται πίσω ανάρτηση integral-link που βελτιστοποιεί την οδηγική άνεση και τη μηχανική πρόσφυση και γόνατα MacPherson με διπλούς σφαιρικούς συνδέσμους που επιτρέπουν τη χρήση μεγάλων φρένων, χωρίς να επηρεάζεται η αίσθηση του τιμονιού. Η δομή του αμαξώματος είναι 28% πιο άκαμπτη από της προηγούμενης γενιάς Mustang. Η κατανομή βάρους 54% μπροστά για τον κινητήρα 5.0 V8 και 53% μπροστά για τον 2.3 EcoBoost συμβάλλει στην ταχύτερη απόκριση και ακρίβεια συμπεριφοράς. Μεταξύ των υλικών ελαφρού βάρους είναι το αλουμίνιο που χρησιμοποιείται στο καπό, τα εμπρός φτερά, την ανάρτηση, το κιβώτιο και τα φρένα. Ατσάλια υψηλής ανοχής, συγκόλληση μέσω λέιζερ και τεχνικές υδρομορφοποίησης συμβάλλουν στο πιο άκαμπτο αμάξωμα προς όφελος της οδηγικής εμπειρίας και της ασφάλειας.
Η λίστα στάνταρ εξοπλισμού της Mustang περιλαμβάνει σύστημα ήχου με 9 ηχεία και συνδεσιμότητα SYNC 2 μέσω φωνητικού ελέγχου, καθώς και μια έγχρωμη οθόνη αφής 8-ιντσών. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν τον Ιούλιο. Οι τιμές της στην ελληνική αγορά ξεκινούν από τις 42.000 ευρώ για την έκδοση 2.3 EcoBoost και από 48.000 ευρώ για την Mustang GT 5.0 V8. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε το επίσημο ελληνικό configurator εδώ.