Η Ford αποκαλύπτει το πολυτελές Ranger Stormtrak, τη νέα ειδική έκδοση του pick-up της με premium χαρακτηριστικά και ισχύ 213 ίππων.

Το Ford Ranger Stormtrak είναι ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής που ενισχύει τη γκάμα του pick-up της και απευθύνεται σε όσους θέλουν ακόμη πλουσιότερο εξοπλισμό από ένα κατά τα άλλα επαγγελματικό αυτοκίνητο. Το νέο Stormtrak θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό οχημάτων στην Ευρώπη και λανσάρει ταυτόχρονα το Power Roller Shutter, το οποίο διατίθεται ως στάνταρ.

Τα χαρακτηριστικά του Stormtrak

Βασισμένο στην premium σειρά Ranger Wildtrak, το νέο Ranger Stormtrak προσφέρει ακόμα πλουσιότερο εξοπλισμό με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά άνεσης με μοναδικές πινελιές. Η συγκεκριμένη έκδοση θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων για να διασφαλιστεί η αποκλειστικότητά της, και θα διατίθεται σε έκδοση Double Cab με ευρύχωρα πίσω καθίσματα ή Super Cab για αυξημένο χώρο φόρτωσης.

Όλα τα μοντέλα Ranger Stormtrak εφοδιάζονται με τον Bi-turbo 2.0L EcoBlue ντίζελ κινητήρα της Ford που αποδίδει 213 ίππους και παράγει ροπή 500 Nm. Το στάνταρ και επιλέξιμο σύστημα τετρακίνησης προσφέρει ικανότητες off-road, ενώ όπως και στα Wildtrack και Raptor συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.

Διαθέσιμο σε μια νέα βαφή Rapid Red, μοναδική στο Stormtrak, το μοντέλο συνδυάζει και το αποκλειστικό κόκκινο ένθετο στη μάσκα. Με στάνταρ προβολείς LED και τα «στιβαρά» προστατευτικά τμήματα στο κάτω μέρος του αμαξώματος, η παρουσία του αυτοκινήτου στο δρόμο γίνεται ακόμα πιο επιβλητική. Η γκάμα του Ranger Stormtrak περιλαμβάνει ακόμη χρωματισμούς Frozen White και Blue Lightning. Όλοι οι χρωματισμοί έχουν αποκλειστικά αυτοκόλλητα στο καπό και στο πλάι, μεγάλα τρισδιάστατα λογότυπα, μαύρο πίσω προφυλακτήρα και σπορ μπάρα πίσω από την καμπίνα.

Ford Ranger StormtrakΕπιπλέον, ένα κάλυμμα για το πάτωμα της καρότσας, ένα διαχωριστικό τμήμα στο χώρο φόρτωσης και το νέο Power Roller Shutter της Ford (στάνταρ εξοπλισμός), αυξάνουν την άνεση και την πρακτικότητα για τη μεταφορά φορτίων. Το μοντέλο διατηρεί το ωφέλιμο φορτίο του 1 τόνου καθώς και το μέγιστο βάρος ρυμούλκησης των 3.500 kg που προσφέρει η σειρά Wildtrak.

Στο εσωτερικό υπάρχουν ειδικής σχεδίασης καθίσματα με επένδυση από μαλακό δέρμα όπως στο Raptor (δείτε τη δοκιμή του Raptor Black Force). Είναι διακοσμημένα με κεντητά λογότυπα Stormtrak και μαξιλάρια από τεχνικό ύφασμα. Επίσης, οι επιφάνειες του εσωτερικού υιοθετούν την απόχρωση Tinted Graphite με κόκκινη ραφή παντού.

Ford Ranger StormtrakΤι είναι το Power Roller Shutter;

Η Ford εισάγει μια νέα ηλεκτρική έκδοση του αναδιπλούμενου καλύμματος καρότσας Roller Shutter, που διατίθεται στο στάνταρ εξοπλισμό του Ranger Stormtrak. Το Power Roller Shutter αυξάνει τα επίπεδα άνεσης και πρακτικότητας, καθώς οι χρήστες μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν το κάλυμμα μέσω του τηλεχειριστηρίου στο κλειδί, ή από τους διακόπτες που βρίσκονται στην καρότσα ή μέσα στη καμπίνα στο ταμπλό. Για λόγους ασφαλείας, ειδικοί αισθητήρες εμποδίζουν την παγίδευση των δακτύλων ή τη ζημιά του φορτίου.

Δείτε ακόμη: