Η Volkswagen ετοιμάζει το T-Roc R [+video]

Η κορυφαία έκδοση του Volkswagen T-Roc θα αποκαλυφθεί στις αρχές Μαρτίου, στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Αυτό είναι το T-Roc R το οποίο έρχεται με δυναμική εμφάνιση και βεβαίως τις ανάλογες επιδόσεις.

Volkswagen T-Roc R

Το 2017, η Volkswagen επέκτεινε τη γκάμα της στη λεγόμενη κατηγορία των B-SUV με το T-Roc. Ένα πολύ τολμηρό σχεδιαστικά μοντέλο με αυξημένη πρακτικότητα στο εσωτερικό του. Συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά ενός SUV με την πρακτικότητα ενός συμπαγούς hatchback, το T-Roc δεν άργησε να γίνει ένα δημοφιλές μοντέλο για τις αστικές και όχι μόνο μετακινήσεις. Από το λανσάρισμα του το Νοέμβριο του 2017, ήδη έχουν πουληθεί παγκοσμίως περίπου 200.000 αυτοκίνητα.

Τώρα, το T-Roc R επεκτείνει τη γκάμα ακόμη περισσότερο, προσφέροντας τις έξτρα επιδόσεις και ένα ακόμη πιο δυναμικό στυλ για όσους ψάχνουν το “κάτι παραπάνω”. Το υψηλών επιδόσεων μοντέλο εξελίχθηκε αποκλειστικά από το τμήμα Volkswagen R. Το μοντέλο δοκιμάστηκε και “στήθηκε” στη θρυλική πίστα του Nürburgring, ενώ μέρος στην εξέλιξη έχει πάρει ο σπεσιαλίστας των ειδικών διαδρομών και νυν αγωνιζόμενος του WRX World Champion, Petter Solberg. Μαζί του και ο εργοστασιακός οδηγός της Volkswagen, Benjamin Leuchter.

Περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του θα έχουμε μαζί με τα αποκαλυπτήρια του στην έκθεση της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου. Είναι πάντως πολύ πιθανό, κάτω από το καπό του να δούμε τον 2-λιτρο turbo κινητήρα του Golf R, με ισχύ λίγο πάνω από τους 300 ίππους.