Αυτό είναι το εντελώς νέο Honda Civic hatchback

Η Honda, μετά την προ μηνών αποκάλυψη του νέου Civic Sedan, σηκώνει το σεντόνι και στο πεντάθυρο μοντέλο το οποίο και αναμένεται να κυκλοφορήσει από το φθινόπωρο του 2022.

Σε κάτι περισσότερο από ένα χρόνο, το Civic αλλάζει γενιά στην Ευρώπη και έρχεται η νέα, 11η γενιά. Ωστόσο, από σήμερα, Ιούνιος του 2021, η Honda αποκαλύπτει το νέο πεντάθυρο Civic hatchback, το οποίο και παραμένει το βασικό μοντέλο της Honda στην Ευρώπη. Η γενιά βασίζεται σε μία κληρονομιά σχεδόν 50 χρόνων, συνεχίζοντας να προσφέρει την πρακτικότητα, την άνεση και την σχεδίαση που χαρακτηρίζει το μοντέλο όλα αυτά τα χρόνια.

Το σημαντικότερο ίσως νέο αφορά στον εξηλεκτρισμό του Civic. Στη νέα γενιά, το μοντέλο εφοδιάζεται με το υβριδικό σύστημα e:HEV. Αυτή θα είναι και η μοναδική επιλογή στη γκάμα του Civic, όπως άλλωστε θα συμβεί και με το νέο HR-V που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021. Και αυτό σε μια γενικότερη προσπάθεια της Honda να εξηλεκτρίσει όλα τα Ευρωπαϊκά mainstream μοντέλα της μέχρι το 2022. Μόλις!

Type R θα δούμε άραγε;

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν αναλυτικές τεχνικές πληροφορίες για τους κινητήρες, δεν αποκλείεται να δούμε ένα κινητήριο σύνολο αντίστοιχο του HR-V e:HEV. Θυμίζουμε πως το νέο μικρό SUV της Honda χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες συνδεδεμένους με ένα βενζινοκινητήρα i-VTEC 1,5 λτ. αποδίδοντας συνδυαστικά 131 ίππους και 253Nm ροπή. Το σύστημα e:HEV περιλαμβάνει τρία οδηγικά προφίλ, Sport, Normal και Econ. Άγνωστο παραμένει και το αν θα δούμε κάποια άλλη επιλογή στη γκάμα ή τη νέα γενιά Type R…

All-New Civic e:HEVΕντελώς νέα εμφάνιση

Οπτικά πάντως, το Civic hatchback δείχνει αρκετά μεγάλο σε μέγεθος, τουλάχιστον σε σύγκριση με τα παραδοσιακά hatchback της αγοράς (Focus, Golf, i30 κλπ). Για τους περισσότερους δείχνει να έχει ωριμάσει σχεδιαστικά, χάνοντας μέρος από τη δυναμικότητα της τρέχουσας γενιάς. Τουλάχιστον όπως αυτή ορίζεται από τους μεγάλους αεραγωγούς (έστω και ψεύτικους) εμπρός και πίσω, αλλά και το ανασηκωμένο πίσω μέρος με το διπλό παρμπρίζ. Στην 11η γενιά, δεν υπάρχουν όπως βλέπουμε ούτε μεγάλα “ανοίγματα” στον προφυλακτήρα, ούτε διπλό παρμπρίζ. Αυτό που υπάρχει όμως, και ήδη το έχουμε δει από το Civic sedan, είναι ένα αναβαθμισμένο εσωτερικό, με εργονομικούς διακόπτες και ένα εντελώς νέο σύστημα infotainment.

Το νέο Honda Civic e:HEV θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη από το Φθινόπωρο του 2022.

All-New Civic e:HEV

Δείτε τη video-δοκιμή της τρέχουσας γενιάς Honda Civic