Το Honda e:Ny1 είναι ένα ηλεκτρικό, compact SUV με δυναμική συμπεριφορά, αυτονομία 412 χιλιομέτρων και ένα γνώριμο σχήμα.

Αυτό είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Honda που έρχεται στη Γηραιά Ήπειρο, μετά το ευρέως αναγνωρισμένο πλέον Honda e. Συνδυάζοντας μια φρέσκια, ξεχωριστή σχεδίαση, το e:Ny1 ακολουθεί την φιλοσοφία σχεδίασης της Honda, αξιοποιώντας στο έπακρο το πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης του μοντέλου. Είναι ένα μοντέλο που ξεκάθαρα φέρει πολλά κοινά σχεδιαστικά στοιχεία με το HR-V. Στοιχεία όπως κοντός εμπρός πρόβολος, φαρδιά μετατρόχια, μια συνολικά μυώδη εμφάνιση σε συνδυασμό με τα γνώριμου σχήματος φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω.

Το e:Ny1 λανσάρει επίσης μια νέα σχεδιαστική ταυτότητα για τα ηλεκτρικά Honda, με λευκά λογότυπα “H” περιμετρικά του οχήματος. Επιπλέον, η λέξη “Honda” στην πόρτα του χώρου αποσκευών αναγράφεται με νέα γραμματοσειρά ως στοιχείο της εμφάνισης των μελλοντικών EV της μάρκας.

Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης στο e:Ny1 δημιουργεί τις προϋποθέσεις για κορυφαίες ανέσεις ως προς τους διαθέσιμους χώρους. Η νέα κεντρική κονσόλα διαθέτει μια απλή διάταξη με εύκολα προσβάσιμα κουμπιά, πολλαπλές επιλογές αποθήκευσης και ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου. Στην κορυφή του ταμπλό βρίσκεται μία μεγάλη οθόνη αφής 15,1 ιντσών, η οποία παρέχει πρόσβαση σε μια ολοκληρωμένη σουίτα επιλογών ενημέρωσης/ψυχαγωγίας και οδήγησης.

Με 204 ίππους

Το e:Ny1 βασίζεται στην πλατφόρμα e:N Architecture F της Honda, με κίνηση στους εμπρός τροχούς που εστιάζει σε τρία θεμελιώδη στοιχεία: σε μία εξαιρετικά άκαμπτη δομή αμαξώματος, στο χαμηλό κέντρο βάρους και σε μια μελετημένη αεροδυναμική. Επιπλέον, η πλατφόρμα ενσωματώνει μία μονάδα μετάδοσης κίνησης που περιλαμβάνει σε ένα πακέτο τον ηλεκτροκινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων. Αποδίδει μέγιστη ισχύ 204 ίππων, ροπή 310 Nm και είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει ομαλή και άνετη επιτάχυνση και επιβράδυνση. Κάτω από το πάτωμα βρίσκεται μία υψηλής χωρητικότητας μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 68,8 kWh, που προσφέρει αυτονομία έως και 412 km (WLTP) και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης DC η οποία ολοκληρώνεται από 10 σε 80% σε 45 λεπτά.

Στην Ελλάδα

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Honda e:Ny1, διατίθεται πλέον στην Ελλάδα σε δύο εκδόσεις, Elegance και Advance και η λιανική τιμή του ξεκινά από 53.900€, χωρίς να υπολογίζεται η κρατική επιδότηση μέσω του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”.