Το μινιμαλιστικό στυλ, εμπνευσμένο από μοντέλα coupe, αποτυπώνει τη σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία της Honda όπως αυτή έρχεται στο νέας γενιάς HR-V.

Το νέο HR-V θα φέρει την ονομασία e:HEV που υποδηλώνει ότι υιοθετεί μια νέα υβριδική τεχνολογία με δύο ηλεκτροκινητήρες της Honda. Έτσι, το νέο B-SUV της ιαπωνικής μάρκας πλαισιώνει τη γκάμα των e:HEV (hybrid electric vehicle) μοντέλων της Honda για πρώτη φορά. Ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει ένα από τα τελευταία βήματα στη δέσμευση της μάρκας να εξηλεκτρίσει όλα τα ευρωπαϊκά mainstream μοντέλα της μέχρι το 2022.

Σχεδιαστικά, η Honda επαναπροσδιορίζει τη φιλοσοφία του HR-V, με ένα ελκυστικό μίγμα ξεχωριστής εμφάνισης, εξαιρετικής αποδοτικότητας και βέλτιστης πρακτικότητας. Η νέα γενιά δε θυμίζει σε τίποτα το μοντέλο που αντικαθιστά και έχει απλή και «καθαρή» αισθητική που έχουμε ήδη δει και σε άλλα νέα μοντέλα της Honda. Το αμάξωμα του HR-V έχει coupe επιρροές, ωστόσο παραμένει λειτουργικό όσο και ελκυστικό. Πρακτικά έχει χαμηλότερη οροφή κατά 2 εκ., ενώ ταυτόχρονα είναι 1 εκ. ψηλότερα από το έδαφος, συγκριτικά πάντα με το προηγούμενο μοντέλο. Οι μεγαλύτερες διαστάσεις των ζαντών (18”) που διατίθενται στάνταρ με το HR-V, και ο μικρότερος εμπρός πρόβολος τονίζουν την SUV γοητεία και την αισθητική στιβαρότητα που επιθυμούν οι οδηγοί σήμερα.

Honda HR-V e:HEV 2021Κορυφαία ευρυχωρία

Στο εσωτερικό του νέου HR-V, κάθε σχεδιαστικό στοιχείο προορίζεται για τη δημιουργία ενός ευρύχωρου περιβάλλοντος. Νέα υφάσματα και ανάγλυφα υλικά δημιουργούν μία φρέσκια αίσθηση, ενώ έμφαση δόθηκε στην αίσθηση ευρυχωρίας και στη φωτεινότητα. Νέο ακόμη είναι το «Air Diffusion System», ένα σύστημα διάχυσης αέρα με αεραγωγούς σχήματος «L» στις πάνω γωνίες του ταμπλό. Αυτό καταργεί το μειονέκτημα των συμβατικών αεραγωγών, αφού οι επιβάτες νιώθουν συχνά άβολα όταν μια ισχυρή ροή αέρα κατευθύνεται άμεσα προς αυτούς. Το σύστημα κατευθύνει διακριτικά μία ροή αέρα κατά μήκος των πλαϊνών παραθύρων προς την οροφή, δημιουργώντας έναν ευχάριστο στροβιλισμό πλευρικά και πάνω από τους επιβάτες και κατά συνέπεια ένα άνετο περιβάλλον.

Αν και οι συνολικές διαστάσεις του οχήματος είναι παρόμοιες με του προηγούμενου μοντέλου, το νέο HR-V προσφέρει περισσότερο χώρο για τα πόδια και τους ώμους. Η κεντρική διάταξη του ρεζερβουάρ της Honda και της έξυπνης τοποθέτησης των υβριδικών εξαρτημάτων συνεχίζει και επιτρέπει την ύπαρξη των πίσω καθισμάτων Magic Seat, που επιτρέπει την πλήρη αναδίπλωση προς τα κάτω ή προς τα πάνω, ανάλογα με τον απαιτούμενο χώρο φόρτωσης.

Το HR-V πλέον υβριδικό!

Η υβριδική τεχνολογία e:HEV της Honda χρησιμοποιεί στο HR-V δύο συμπαγείς ηλεκτροκινητήρες συνδεδεμένους με ένα βενζινοκινητήρα i-VTEC 1,5λτ.. Συνδυαστικά το μοντέλο αποδίδει 131 ίππους και ροπή 253Nm στις 4.500 σαλ. Το σύστημα e:HEV περιλαμβάνει τρία οδηγικά προφίλ, Sport, Normal και Econ. Για βέλτιστη απόδοση, το HR-V εκκινεί με ηλεκτρική λειτουργία περνώντας ομαλά σε υβριδική λειτουργία, όταν ο οδηγός πατά περισσότερο το γκάζι. Ο βενζινοκινητήρας χρησιμοποιείται περισσότερο κατά την οδήγηση σε υψηλότερες, πιο σταθερές ταχύτητες. Οι δυναμικές επιδόσεις ενισχύονται με τη χρήση του Sport mode, ενώ το πρόσθετο drive mode B ενισχύει την αναγεννητική πέδηση.

Βελτιωμένη ασφάλεια

Το νέο HR-V εφοδιάζεται με το Honda SENSING για πρώτη φορά. Πρόκειται για μια παλέτα τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού, η οποία μάλιστα έχει αναβαθμιστεί για το νέο HR-V, συμπεριλαμβάνοντας μιας νέα, ευρυγώνια, μονοεστιακή εμπρός κάμερα. Το σύστημα περιλαμβάνει βελτιωμένη νυχτερινή λειτουργία, επιτρέποντας την πιο αποτελεσματική λειτουργία των συστημάτων ανίχνευσης οχημάτων, πεζών και ποδηλάτων με λειτουργία αυτόματου φρεναρίσματος. Το HR-V διαθέτει ακόμη νέο Adaptive Cruise Control, Blind Spot Information, Cross Traffic Monitor και Hill Descent Control.

Το νέο Honda HR-V e:HEV θα διατίθεται στην Ευρώπη στα τέλη του 2021.