Μπουμ! Αυτό είναι το νέας γενιάς Honda Civic Type R

Η πρώτη έκπληξη από το Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι “έσκασε” σήμερα το πρωί και δεν είναι άλλη από το νέο Honda Civic Type R Prototype, το οποίο μας δείχνει τη σχεδιαστική προσέγγιση στο νέο hot-hatch από Ιαπωνία…

Αυτό είναι το 2017 Honda Civic Type R.

Το νέο Type R αναμένεται στην τελική του έκδοση εντός του 2017 και είναι βεβαίως βασισμένο στο νέας γενιάς Honda Civic που είδαμε σχετικά πρόσφατα. Όπως και ο προκάτοχός του, το 2017 Type R έχει μεγάλη πίσω αεροτομή, πολλές αεροδυναμικές λεπτομέρειες και φαρδιά φτερά με μεγάλους τροχούς. Το αυτοκίνητο που βρίσκεται από σήμερα στο Παρίσι, είναι βαμμένο σε ένα σκούρο φινίρισμα βουρτσισμένου αλουμινίου το οποίο του χαρίζει μια ακόμη πιο επιθετική εμφάνιση.


Στο εμπρός μέρος, εκτός από τον δυναμικό προφυλακτήρα υπάρχει και ένα σπλίτερ σε carbon fibre, μαζί με τα γνώριμα κόκκινα σιρίτια από το σημερινό Civic Type R. Η νέα μάσκα φιλοξενεί το κόκκινο έμβλημα “H” -όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα Type R- ενώ υπάρχει για πρώτη φορά και ένας αεραγωγός επάνω στο καπό. Τα carbon fibre στιλιστικά στοιχεία συνεχίζονται και στο πλάι, με τα χαμηλά μαρσπιέ, ενώ οι μαύροι τροχοί των 20 ιντσών πατάνε σε ελαστικά επιδόσεων φάρδους 245.

Πιο φαρδιά φτερά, εξελιγμένη αεροδυναμική και μεγάλη φτερούγα για το νέο Type R.

Στο πίσω μέρος, εκτός από την μεγάλη αεροτομή, υπάρχει και ένας βαθύς διαχύτης, επίσης από carbon fibre, ο οποίος ενσωματώνει στο κέντρο τρεις εξατμίσεις. Μάλιστα η μεσαία απόληξη είναι κόκκινη και ελαφρώς μικρότερη σε διάμετρο, θυμίζοντας έτσι σε κάποιους την αντίστοιχη της Ferrari 458 Italia.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τον κινητήρα του νέου Civic Type R, αλλά υποθέτουμε ότι αυτός θα συνεχίσει να είναι 2-λιτρος Turbo με ισχύ τουλάχιστον 310 ίππων, όπως στο σημερινό μοντέλο.

Το νέας γενιάς Civic Type R θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda στο Swindon της Αγγλίας, θα αποκαλυφθεί στην τελική του μορφή το 2017 και οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν μετά το επόμενο καλοκαίρι.

Μέχρι τότε, μπορούμε βεβαίως να θυμηθούμε το σημερινό Type R και να διαβάσετε τη δοκιμή μας στο Χολομώντα εδώ.

Οι τροχοί στο Civic Type R Prototype είναι 20 ιντσών! Παραμένουν τα κόκκινα σιρίτια.
Πίσω εκτός από το διαχύτη ξεχωρίζει η τριπλή απόληξη της εξάτμισης, με την κόκκινη κεντρική μπούκα.

Το εκπληκτικό χρώμα του πρωτότυπου Type R θυμίζει βουρτσισμένο αλουμίνιο.

 

Στο καπό του 2017 Civic Type R προστέθηκε ένας κεντρικός αεραγωγός.

Άγρια όψη με πληθώρα μικρών και μεγάλων αεραγωγών.