Το νέο Volkswagen Golf R είναι αυτό που λέμε Golf-άρα

Ομορφότερο, δυνατότερο και τετρακίνητο, το ανανεωμένο Volkswagen Golf R παραμένει στην κορυφή της γκάμας και πρακτικά είναι ο λύκος μέσα στα πρόβατα. Η νέα γενιά ήρθε σε συνέχεια της ανανέωσης του Golf, με τον 2.0 TSI κινητήρα να αποδίδει πλέον 310 ίππους (+10 από πριν) και 400 Nm ροπής (+20 από πριν), προσφέροντας επιδόσεις που κάλλιστα θα μπορούσαν να συγκριθούν με αυτές ενός supercar.
Το ισχυρότερο Volkswagen Golf R έγινε πιο ισχυρό και πιο όμορφο…
Το νέο Golf R συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG και μπορεί να κάνει το 0-100 km/h σε μόλις 4,6 δευτερόλεπτα, χρόνος απίστευτος για ένα μικρομεσαίο hatchback…

Σχεδιαστικά, όπως συνέβη και στις απλές εκδόσεις του ανανεωμένου Golf, υπάρχουν αλλαγές στους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, στα φώτα και βεβαίως στο εσωτερικό, όπου την παράσταση κλέβει η νέα μεγάλη οθόνη αφής 9,2 ιντσών και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με high definition οθόνη 12,3 ιντσών.

Διαβάστε περισσότερα για το ανανεωμένο VW Golf εδώ.

Τέλος, η Volkswagen μαζί με το Golf R (το οποίο θα κυκλοφορήσει και σε εκδόσεις Variant), ανακοίνωσε και μια νέα βασική έκδοση 1.0 TSI 85 ίππων, αποτελώντας ουσιαστικά το άλλο άκρο στη γκάμα του μοντέλου, ενώ στη μέση έρχεται να τοποθετηθεί και μια έκδοση 2.0 TDI με τετρακίνηση και 150 ίππους.
Το νέο Golf R αποδίδει 310 ίππους.