Η Hyundai ετοιμάζει το ακόμη πιο σπορ i30N Project C

Το κορεάτικο i30N Performance των 275 ίππων θα αποκτήσει σκληρότερα ελατήρια, ελαφρύτερες ζάντες και αεροδυναμικές βελτιώσεις.

Η Hyundai θα αποκαλύψει τον άλλο μήνα μια πιο σκληροπυρηνική έκδοση του δημοφιλούς i30N. Η έκδοση με την ονομασία Project C θα βασίζεται στην Performance των 275 ίππων, ωστόσο θα αντλεί έμπνευση από το πρωτότυπο N Option που είχαμε δει παλαιότερα. Στόχος είναι να παρέχει ένα αυτοκίνητο με βελτιώσεις στα σημεία και πιο καλή συμπεριφορά σε μία αγωνιστική πίστα. Για το λόγο αυτό, το i30 N Project C θα έρθει με πιο σκληρά ελατήρια, ελαφρύτερες ζάντες 19 ιντσών, αλλά και τμήματα του αμαξώματος κατασκευασμένα από carbon fiber (CFRP). Είναι λογικό να περιμένουμε ακόμη έναν ελαφρώς διαφοροποιημένο εμπρός προφυλακτήρα με χαμηλότερο σπόιλερ, αλλά και αεροδυναμικά βελτιωμένα πλευρικά μαρσπιέ.

Προς το παρόν, η Hyundai δεν έχει δώσει κάτι επισήμως και οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει είναι ελάχιστες. Ωστόσο, είναι πιθανότατο το i30 N Project C να κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό 600 αυτοκινήτων. Οπότε όσοι σκέφτεστε την αγορά ενός τέτοιου αυτοκινήτου καλό θα ήταν να έχετε το νου σας γι αυτή την ειδική έκδοση πριν βάλετε την παραγγελία σας για το κατά τα άλλα εξαιρετικό i30N.

Οδηγήσαμε το Hyundai i30N Performance. Δείτε το video-review: