Οδηγούμε το Toyota C-HR Hybrid

Στην Πελοπόνησσο, εκτός από το νέο Yaris, οδηγήσαμε και το νέο Toyota C-HR στην υβριδική του έκδοση. Το νέο μικρομεσαίο SUV της μάρκας χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα TNGA, η οποία πρωτοεμφανίστηκε στο Prius 4ης γενιάς. Γενικότερα είναι ένα αυτοκίνητο με ρηξικέλευθη, έως και επαναστατική σχεδίαση, με κοίλες επιφάνειες και έντονες ακμές, που σε συνδυασμό με τα τονισμένα φτερά, την κεκλιμένη προς τα πίσω οροφή και τις μικρές γυάλινες επιφάνειες ενισχύουν την εικόνα ενός coupe crossover. Το Ιαπωνικό design στα καλύτερα του…
Στο εσωτερικό, η φουτουριστική σχεδίαση της καμπίνας συμβαδίζει με την εξωτερική εικόνα του αυτοκινήτου. Ο εξοπλισμός ασφάλειας και ανέσεων είναι πλήρης και οι διαθέσιμοι χώροι επαρκούν για τέσσερις επιβάτες.

Ιδιαίτερα “διαστημικό” το πίσω μέρος του C-HR.

Το νέο Toyota C-HR διατίθεται με δύο επιλογές κινητήρων βενζίνης, έναν υπερτροφοδοτούμενο 1,2 λίτρων με ισχύ 116 ίππων και με έναν υβριδικό 1,8 λίτρων τεχνολογίας VVT-i που συνοδεύεται με αυτόματο κιβώτιο CVT. Συνδυαστικά το υβριδικό σύνολο αποτελούμενο από τον κινητήρα βενζίνης, τον υδρόψυκτο ηλεκτροκινητήρα και τη συστοιχία των μπαταριών νικελίου-υδρίδίου (NiMH) αποδίδει 122 ίππους προσφέροντας ικανοποιητικές επιδόσεις. Για την ιστορία, η επιτάχυνση 0-100 km/h γίνεται σε 11 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 170 km/h.

Οδηγώντας το C-HR περισσότερο στους επαρχιακούς δρόμους της Μεσσηνίας και λιγότερο στον αυτοκινητόδρομο, η συμπεριφορά του μας ικανοποίησε. Ο υβριδικός κινητήρας σε συνδυασμό με το ακριβές σύστημα διεύθυνσης μας άφησαν θετικές εντυπώσεις. Το κράτημα του αυτοκινήτου, εκεί στις κλειστές στροφές προς την Αρχαία Ολυμπία και τη Λιναριά, είναι υποδειγματικό χάρη στο στιβαρό πλαίσιο, το χαμηλό κέντρο βάρους και την καλορυθμισμένη ανάρτησή του.
Σε γενικές γραμμές το νέο Toyota C-HR είναι ένα μικρομεσαίο SUV που διαθέτει πρωτοποριακή σχεδίαση και πολλά ποιοτικά στοιχεία. Η απόκτηση της υβριδικής έκδοσης με κινητήρα 1,8 λίτρων και αυτόματο κιβώτιο CVT κοστίζει 24.700 ευρώ.

Το Toyota C-HR διατίθεται σε εκδόσεις βενζίνης και βενζίνης hybrid.