Το νέο i30 Fastback N είναι το δεύτερο μοντέλο υψηλών επιδόσεων της Hyundai στην Ευρώπη μετά το 5θυρο hatchback i30 N, το οποίο οδηγήσαμε στην πίστα των Μεγάρων. Το hot hatch δημιούργησε μια πρωτοφανή επιτυχία, ξεπερνώντας τις αρχικές προσδοκίες πωλήσεων. Σχεδόν 3.000 οχήματα του i30 N πουλήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2018 στην Ευρώπη. Τώρα η Hyundai κάνει ένα βήμα παραπέρα και φέρνει την έκδοση N στο κομψό αμάξωμα του i30 Fastback. Τα δυναμικά χαρακτηριστικά του 5θυρου i30 N έχουν προσαρμοστεί στο νέο μοντέλο, όπως οι διαφορετικοί προφυλακτήρες, οι μεγάλες ζάντες και αντίστοιχα τιμόνι, χρωματισμοί και καθίσματα στο εσωτερικό.

Hyundai i30 Fastback

Δύο εκδόσεις υψηλών επιδόσεων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο εκδόσεων του 2-λιτρου turbo. Η στάνταρ έκδοση αποδίδει 250 ίππους, ενώ με το Performance Package η ισχύς αυξάνεται στους 275 ίππους. Και οι δύο κινητήρες παρέχουν μέγιστη ροπή 353 Nm και φτάνουν τα 250 km/h τελικής ταχύτητας. Η έκδοση των 250ps κάνει το 0-100 km/h σε 6,4 δευτερόλεπτα, ενώ η έκδοση Performance των 275ps σε 6,1 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, το i30 N Fastback είναι εξοπλισμένο με το σύστημα N Grin Control, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε διαφορετικές λειτουργίες οδήγησης. Οι ρυθμίσεις μπορούν να επιλεγούν μέσω ειδικών buttons στο τιμόνι: Eco, Normal, Sport, N και N Custom.

Σε επίπεδο ασφάλειας, το Hyundai i30 Fastback N διαθέτει τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας που συμβαδίζουν με τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας. Έτσι υπάρχουν ως στάνταρ τα Forward Collision-Avoidance Assist, Driver Attention Warning, Lane Keeping Assist, High Beam Assist και Intelligent Speed Limit Warning.

Πρώτη εμφάνιση με δυο οδηγούς αγώνων στο τιμόνι:

Η αποκάλυψη του i30 Fastback N έγινε σε έναν αγώνα ρεκόρ λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Ο Thierry Neuville και ο Gabriele Tarquini οδήγησαν στα όρια το νέο i30 Fastback N από τη Ρώμη στο Παρίσι, δύο χωριά στη Δανία. Ο Tarquini κατάφερε σε 8:18 λεπτά να καλύψει την απόσταση μεταξύ των δύο γραφικών χωριών της Δανίας. Δείτε το video:

Δείτε ακόμη:

Οδηγούμε στην πίστα: Hyundai i30 N Performance Pack