Η Volkswagen αποκαλύπτει το ID. 2all, ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο που θα μπει στην παραγωγή το 2025 και θα είναι ευρύχωρο όπως ένα Golf και προσιτό όπως ένα Polo.

Η Volkswagen ετοιμάζει το μικρότερο μέλος της οικογένειας ID. Αυτό θα είναι βεβαίως το ID. 2, που αποκαλύπτεται τώρα ως πρωτότυπο, ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα τοποθετηθεί στη γκάμα κάτω από το ID. 3. Μάλιστα οι άνθρωποι της γερμανικής μάρκας κάνουν λόγο για αρχική τιμή κάτω από τις 25.000 ευρώ (στην αγορά της Ευρώπης), πιθανά γι αυτό και το πρωτότυπο ονομάζεται «ID. 2all» (ID για όλους).

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με ένα ηλεκτρικό supermini, με κίνηση στους εμπρός τροχούς, αυτονομία έως 450 χλμ και καινοτόμα τεχνολογικά χαρακτηριστικά όπως το Travel Assist, το IQ.LIGHT ή το Electric Vehicle Route Planner. Η έκδοση παραγωγής θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB Entry και είναι 1 από τα 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα λανσάρει η Volkswagen μέχρι το 2026.

Το πρωτότυπο ID. 2all διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 226 ps. Σχεδιαστικά αποτελεί μια πρόγευση της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της Volkswagen, η οποία βασίζεται στους τρεις πυλώνες: σταθερότητα, συμπάθεια και ενθουσιασμός. Ένα στοιχείο αυτής της νέας σχεδιαστικής γλώσσας είναι ο σχεδιασμός της 3ης κολώνας που αναπτύχθηκε για το πρώτο Golf.

Το εσωτερικό έχει μίνιμαλ σχεδίαση και χαρακτηρίζεται από μια εμφάνιση υψηλής ποιότητας, ένα σύστημα infotainment με μεγάλη οθόνη στο κέντρο, με κλασικό έλεγχο της έντασης του ήχου και ξεχωριστό σύστημα κλιματισμού (επιτέλους). Ο αποθηκευτικός χώρος στο ID. 2all μετρά 490, τιμή που ξεπερνά αυτή των υψηλότερων κατηγοριών οχημάτων.

Το μοντέλο παραγωγής αναμένεται εντός του 2025, ενώ η Volkswagen εργάζεται ήδη και πάνω σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ.