Το Infiniti QX Inspiration είναι ένα μεσαίου μεγέθους πρωτότυπο SUV, που ενσαρκώνει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα της μάρκας. Για την Infiniti, η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το φυσικό επόμενο βήμα, έχοντας δείξει καινοτομίες τόσο σε τεχνολογία, όσο και σε κινητήρια σύνολα. Αυτή η σχεδιαστική μελέτη, δίνει μια γεύση από το πλάνο της μάρκας για τη διάθεση μια σειράς ηλεκτροκίνητων οχημάτων υψηλών επιδόσεων. Η μελλοντική γκάμα της Infiniti, θα αποτελείται από μια σειρά ηλεκτροκίνητων e-POWER και υψηλής απόδοσης υβριδικών οχημάτων.

Το QX Inspiration concept, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το σχεδιασμό στην Infiniti. Εκμεταλλεύεται την τεχνολογία με μια σχεδιαστική γλώσσα που αναδεικνύει τη δύναμη και τον χαρακτήρα των ηλεκτροκινητήρων. Το νέο πρωτότυπο απεικονίζει ακόμη τον τρόπο με τον οποίο οι νέες αρχιτεκτονικές και τεχνολογίες επηρεάζουν το σύγχρονο σχεδιασμό της μάρκας. Επίσης, βασίζεται στην Ιαπωνική χωροταξική αντίληψη του “Ma”, αποδεικνύοντας πως οι ανοιχτοί χώροι μεταξύ των γραμμών δημιουργούν ένταση και προσδοκίες.

Χωρίς την ανάγκη για μια μεγάλη μπροστινή γρίλια για την ψύξη ενός κινητήρα, το QX Inspiration concept, διατηρεί παρόλα αυτά εκείνα τα σχήματα που θα υπήρχαν για την εισαγωγή του αέρα. Οι λεπτές επιφάνειες που αντικαθιστούν τη γρίλια, διαθέτουν ένα φωτισμένο λογότυπο περικλειόμενο από κανάλια που εκτρέπουν αέρα πάνω και γύρω από το σώμα του αμαξώματος.

Μια πιο προσεκτική ματιά στις λωρίδες των λεπτών προβολέων αποκαλύπτει σχέδια, χαραγμένα με λέιζερ, με μια ιδιαίτερη τεχνική που “αντηχεί” σε όλο το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου. Το συγκεκριμένο μοτίβο, αποτυπώνεται και στην λεπτή λωρίδα φωτισμού, σε σχήμα πτερυγίου, που εκτείνεται στην πίσω πόρτα. Οι τροχοί είναι 22 ιντσών και έχουν αεροδυναμικό σχεδιασμό για την εκτροπή του αέρα κατά μήκος των πλευρών του αυτοκινήτου.

Το χειροποίητο εσωτερικό του QX Inspiration είναι φτιαγμένο με παραδοσιακές τεχνικές και με επιλογή υλικών εμπνευσμένων από την Ιαπωνική αισθητική. Η καμπίνα ενσωματώνει τεχνολογίες που διαμορφώνουν ένα φιλόξενο περιβάλλον, υποστηρίζοντας τον οδηγό και συνδέοντας τους επιβαίνοντες με τον υπόλοιπο κόσμο.