Με έμπνευση από ένα όνομα ορόσημο στην παγκόσμια ιστορία, η Jeep παρουσιάζει το εξηλεκτρισμένο Jeep Wrangler Willys 4xe με 380 ίππους, 637 Nm ροπής, αλλά ακόμα υψηλότερες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου.

Η Jeep συνεχίζει να ενισχύει τη γκάμα επιλογών εξηλεκτρισμένης κίνησης, παρουσιάζοντας το Wrangler Willys 4xe. Πρόκειται για ένα Plug-in Hybrid μοντέλο εμπνευσμένο από το θρυλικό όνομα που δημιούργησε τη μάρκα Jeep, αλλά και μια ολόκληρη κατηγορία οχημάτων. Το σύγχρονο Willys 4xe εφοδιάζεται με το γνωστό από την υπόλοιπη σειρά Wrangler 4xe Plug-in Hybrid σύστημα. Καρδιά του συστήματος είναι ένας αποδοτικός Turbo βενζινοκινητήρας 2 λίτρων που σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδει 380 ίππους και 637 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με την μπαταρία των 17 kWh, το εξηλεκτρισμένο Willys μπορεί να κινηθεί για έως και 50 χλμ. αμιγώς ηλεκτρικά.

Αντίστοιχα εντυπωσιακό είναι το σύστημα τετρακίνησης Selec-Trac που δίνει τη δυνατότητα κίνησης σε όλους τους τροχούς κατ’ επιλογή, ακόμα και στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση. Τιμώντας την παράδοση του ονόματος, το Willys 4xe αξιοποιεί μια σειρά στοιχείων που βελτιώνουν περαιτέρω τις ήδη κορυφαίες επιδόσεις του Wrangler 4xe στις εκτός δρόμου διαδρομές. Αυτές περιλαμβάνουν ειδική ανάρτηση που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος στα 25,7 εκ., mud-terrain ελαστικά LT255/75R17C ακόμα πιο κοντή τελική σχέση μετάδοσης, αλλά και επιπλέον προστατευτικά για το αμάξωμα.

Εξωτερικά εκτός από τις μαύρες ζάντες των 17’’ με τα off-road ελαστικά, η μαύρη μάσκα και το χακί χρώμα δίνουν το στίγμα του εξηλεκτρισμένου Willys. Κάτω από το πίσω κάθισμα φιλοξενείται η μπαταρία των 96 στοιχείων με τάση 400 Volt και 17 kWh χωρητικότητα, απόλυτα προστατευμένη από τα στοιχεία της φύσης, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να περνά με άνεση ακόμα και από υδάτινα κολλήματα ύψους 76 εκατοστών.

Το όνομα Willys

Το Whillys γεννήθηκε μέσα στη δίνη του 2ου Π.Π. στον οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο. «Το Jeep ήταν ένα από τα τρία καθοριστικής σημασίας όπλα των Η.Π.Α. στο 2ο Π.Π.». Η παραπάνω φράση του Προέδρου Αϊζενχάουερ σημειώνει με εμφατικό τρόπο τη σημαντικότητα του οχήματος που εκτός των άλλων αποτέλεσε και την αφετηρία της θρυλικής μάρκας που σύντομα έγινε συνώνυμο των πολιτικών οχημάτων 4×4 και στη συνέχεια των SUV. Σήμερα, η Jeep εκπονεί ένα δυναμικό πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας της στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου της Stellantis, Dare Forward 2030. Ήδη στην Ευρώπη το σύνολο της γκάμας των επιβατικών μοντέλων αποτελείται από εξηλεκτρισμένες εκδόσεις (e-Hybrid και Plug-in Hybrid 4xe), ενώ στις Η.Π.Α. το Jeep Wrangler 4xe είναι το πλέον δημοφιλές Plug-in Hybrid της αγοράς.

Η video-δοκιμή του Jeep Wrangler 4xe