Αυτό είναι το νέο Kia EV6, το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα E-GMP και το αυτοκίνητο με το οποίο η Kia αποκαλύπτει τη νέα σχεδιαστική της φιλοσοφία!

Το EV6 σχεδιάστηκε σύμφωνα με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United». Αυτή εμπνέεται από τις αντιθέσεις που υπάρχουν στη φύση και στην ανθρωπότητα. Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του σχεδιασμού υπάρχει μια νέα οπτική ταυτότητα που δημιουργεί θετικές δυνάμεις και ενέργεια, με διαφορετικούς συνδυασμούς από αιχμηρά στιλιστικά στοιχεία και ανάγλυφα σχήματα.

Κατά τα άλλα, το EV6 διαθέτει έναν εμπνευσμένο από crossover σχεδιασμό, ωστόσο δείχνει αρκετά πιο δυναμικό και σπορ από ένα τυπικό χαμηλό SUV. Στο εμπρός μέρος υπάρχουν χαρακτηριστικά φώτα ημέρας, ενώ εντελώς νέα είναι η μάσκα. Έτσι το λεγόμενο Tiger Nose εξελίχθηκε εδώ στο «Digital Tiger Face» που θα συνοδεύει τα νέα Kia στην ηλεκτροκίνητη εποχή. Ο σχεδιασμός των προβολέων περιλαμβάνει ένα «διαδοχικό» μοτίβο, ενώ χαμηλότερα υπάρχει μία εισαγωγή αέρα που οπτικά διευρύνει το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Ένα σημαντικό στοιχείο προηγμένης τεχνολογίας είναι πως ο αέρας διοχετεύεται και κάτω από το επίπεδο δάπεδο για βέλτιστη αεροδυναμική.

Kia EV6Εντυπωσιακή είναι και η εικόνα στο πλάι, με έντονη κλίση των παρμπρίζ εμπρός και πίσω. Το κυρτό καπό και τα τονισμένα φτερά δίνουν την αίσθηση ενός ρευστού σχήματος, ενώ τις crossover επιρροές υπενθυμίζουν και τα μαύρα ένθετα στα φτερά γύρω από τους τροχούς. Το πίσω μέρος δείχνει ανασηκωμένο και αρκετά αεροδυναμικό. Μια λεπτή γραμμή φώτων χωρίζει οπτικά την ουρά, ενώ ψηλότερα υπάρχει μια διακριτική αεροτομή οροφής.

Εσωτερική σχεδίαση

Ο εσωτερικός σχεδιασμός στο EV6 ευνοείται από την ειδική πλατφόρμα E-GMP, η οποία προσφέρει αυξημένο χώρο σε σύγκριση με τα προηγούμενα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας. Εδώ υπάρχει μία καινοτόμος εκμετάλλευση χώρων, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία παραμονής στην καμπίνα. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία είναι μια κυρτή οθόνη υψηλής ευκρίνειας που εκτείνεται από το τιμόνι προς το μέσο του αυτοκινήτου. Περιλαμβάνει τον πίνακα οργάνων μπροστά από τον οδηγό, καθώς και την περιοχή απεικόνισης των πολυμέσων και της πλοήγησης πάνω από την κεντρική κονσόλα.

Κάτω από την οθόνη βρίσκονται τα χειριστήρια του κλιματισμού χρησιμοποιώντας απτικούς «διακόπτες». Πιο κάτω, το ταμπλό κλίνει προς τα εμπρός του αυτοκινήτου, ενώ η κεντρική κονσόλα είναι σε δύο επίπεδα, προσφέροντας βασικά στοιχεία κοντά στον οδηγό και από κάτω δημιουργώντας πρόσθετο χώρο για αποθήκευση αντικειμένων.

Η επίσημη πρεμιέρα του Kia EV6 θα γίνει στο τέλος Μαρτίου 2021.