Το Kia EV9 σε τελικές δοκιμές, στην αγορά το 2023

Το επόμενο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Kia, το EV9, υποβάλλεται σε τελικές αυστηρές δοκιμές. Η παγκόσμια πρεμιέρα του μοντέλου έχει οριστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Η Kia αποκάλυψε λεπτομέρειες για το τελικό πρόγραμμα εντατικών δοκιμών που υπέστη το EV9 πριν από το παγκόσμιο ντεμπούτο του το 2023. Το πλήρως ηλεκτρικό SUV θα αποτελέσει το κορυφαίο μοντέλο της μάρκας, επιταχύνοντας παράλληλα τον μετασχηματισμό της Kia. Το EV9 αναπτύχθηκε στο παγκόσμιο κέντρο R&D της μάρκας στην Κορέα σε μια περίοδο 44 μηνών για να θέσει νέα πρότυπα στη σχεδίαση, τις επιδόσεις, την αυτονομία, τη δυναμική οδήγηση, την τεχνολογία και την άνεση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τελικής φάσης δοκιμών, το EV9 υποβάλλεται ακατάπαυστα σε ένα εξαντλητικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει οδήγηση σε έναν λόφο αναρρίχησης 4WD και σε μια πίστα ανώμαλου εδάφους, καθώς επίσης και σε μια δοκιμή οδήγησης σε βαθιά νερά, για να διασφαλιστεί η μέγιστη αξιοπιστία ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Οι δοκιμές του μοντέλου σε μεγάλες ταχύτητες και σε πίστες χαμηλής τριβής προσδιορίζουν την οδική συμπεριφορά και ελέγχουν την απόδοση και την αντοχή του στις πιο αυστηρές συνθήκες.

Η Kia έδωσε για πρώτη φορά στον κόσμο μια προεπισκόπηση του μοντέλου με τη μορφή του Kia Concept EV9, που παρουσιάστηκε στο AutoMobility LA στο Λος Άντζελες πέρυσι. Ενσωματώνοντας το «Opposites United», τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, το EV9 που αναπτύχθηκε στην προηγμένη Electric Global Modular Platform (E-GMP) της εταιρείας θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή στην εξέλιξη, στην υψηλή τεχνολογία και τη βιώσιμη κινητικότητα.

Λαμβανομένου υπόψη των εκπληκτικών πωλήσεων της Kia στο πρώτο 7μηνο του 2023, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το EV9 θα ακολουθήσει τα βήματα του πρωτοποριακού, επίσης ηλεκτρικού EV6, το οποίο έχει αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022.