Στροφή στα δυναμικά 5θυρα φαίνεται να κάνει η Kia και παρουσιάζει στην έκθεση του Παρισιού το διάδοχο του pro_cee’d. Το νέο Kia ProCeed λοιπόν θα διατηρήσει εν μέρει την ονομασία και το δυναμισμό του προηγούμενου hot hatch, ωστόσο αλλάζει στο ύφος. Κι αυτό γιατί πρόκειται πλέον για ένα δυναμικό αυτοκίνητο με οικογενειακό προσανατολισμό που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς ως μια σπορτίφ wagon εκδοχή.

Από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από μια δεκαετία το pro_cee’d, όπως ονομαζόταν τότε, ήταν πάντοτε η πιο ξεχωριστή πρόταση της οικογένειας cee’d. Τώρα, το ProCeed επανεξετάζει το οικείο πεντάθυρο σχήμα και το παντρεύει με μια νέα αλλά και μια καλοδεχούμενη πρακτικότητα.

Kia ProCeed

Το ProCeed μοιράζεται την αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό του εμπρός μέρους του με το πεντάθυρο Ceed. Ωστόσο, από την εμπρός κολώνα και πίσω τα πάντα έχουν σχεδιαστεί από την αρχή. Η χαμηλή γραμμή οροφής εκτείνεται αρμονικά πάνω από τα μικρού ύψους παράθυρά του, ενώ προς τα πίσω καταλήγει στην πέμπτη πόρτα ενσωματώνοντας ταυτόχρονα και ένα σπόιλερ οροφής. Τα παράθυρα υπογραμμίζονται οπτικά από το χρωμιωμένο περίγραμμά τους, ενώ την εικόνα ολοκληρώνει η διαμόρφωση της τρίτης κολόνας.

Οι αναλογίες του το κάνουν να δείχνει πιο χαμηλό και μακρύ από τα Ceed hatchback και Sportswagon, ωστόσο το νέο ProCeed έχει μια πρακτική, οικογενειακή πλευρά. Θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε εκδόσεις GT και GT-Line. Με απλούστερα λόγια, η Kia φαίνεται πως στοχεύει στον νεαρό που μεγάλωσε με το προηγούμενο pro_cee’d και πλέον έχει κάνει οικογένεια. Το νέο μοντέλο θα συνεχίσει να του παρέχει το σπορτίφ ύφος, αλλά με την πρόσθετη πρακτικότητα και τους χώρους.