Τα σκίτσα του νέου Kia Sportage

Μπορεί το παγκόσμιο νέο Sportage να έχει ήδη αποκαλυφθεί, ωστόσο για πρώτη φορά το νέο Kia Sportage θα διαθέτει και σε διαφορετική έκδοση που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε ειδικά για την Ευρώπη.

Τα σκίτσα λοιπόν από το Ευρωπαϊκό Sportage αποκαλύφθηκαν από την Kia Europe ενόψει των επίσημων αποκαλυπτηρίων την 1η Σεπτεμβρίου. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Kia λανσάρει ένα Sportage αποκλειστικά για Ευρωπαίους πελάτες. Το νέο, 5ης γενιάς μοντέλο, έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί προσεκτικά για να θέσει νέα σημεία αναφοράς στην κατηγορία του, ικανοποιώντας παράλληλα την ιδιαιτερότητα των ευρωπαϊκών γούστων.

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα της Kia (Opposites United) βρίσκεται στο επίκεντρο του ολοκαίνουργιου Sportage, επηρεάζοντας κάθε πτυχή της εμφάνισης του. Τα σκίτσα που αποκαλύφθηκαν υποδηλώνουν τη σπορ και πρωτοποριακή ταυτότητα του. Ξεχωρίζουν στοιχεία όπως μια μαύρη μάσκα με λεπτομερή σχεδιαστικό προσανατολισμό που εκτείνεται στο πλάτος του μπροστινού μέρους. Η ανανεωμένη αποτύπωση της μάσκας σε σχήμα “Tiger Nose” συνδυάζεται με φώτα LED σε σχήμα μπούμερανγκ και προβολείς Matrix LED. Τα σκίτσα εμφανίζουν ακόμη μια μαύρη οροφή που βοηθά στην περαιτέρω ανάδειξη του σπορ προφίλ, δίνοντας παράλληλα έμφαση στο σχεδιασμό των πίσω κολόνων.

Πίσω ξεχωρίζουν τα λεπτά φώτα LED που συνοδεύονται από το νέο λογότυπο της Kia. Επιπλέον, ο σχεδιασμός του μαύρου πίσω προφυλακτήρα τονίζει ακόμα περισσότερο τον σπορ χαρακτήρα του Sportage.

Οι πωλήσεις του νέου Kia Sportage στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν στα τέλη του έτους.