Η Lexus αποκάλυψε μια σειρά από φωτογραφίες και renders για το μελλοντικό της ηλεκτρικό σπορ μοντέλο που θα έρθει έως το 2030.

Το γνωρίζαμε άλλωστε ότι ο εξηλεκτρισμός της Lexus περιλαμβάνει ένα τέτοιο σπορ αυτοκίνητο. Κάτι τέτοιο αποκαλύφθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν ο πρόεδρος της Toyota αποκάλυψε τα σχέδια εξηλεκτρισμού της μάρκας. Ωστόσο το σπορ Lexus πέρασε στα ψιλά γράμματα ως είδηση εκείνη την περίοδο. Τώρα έφτασε η στιγμή όπου περισσότερο φως πέφτει στην υπόθεση του “καυτού” Lexus.

Προφανώς και μιλάμε για ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο μάλιστα θα αποτελέσει κανονικό μέλος στη νέα γκάμα Lexus Electrified που θα δούμε έως το 2030. Μάλιστα σύμφωνα με την εταιρία το σπορ μοντέλο θα είναι σε θέση να προσφέρει μοναδικές οδηγικές συγκινήσεις, τόσο στο κομμάτι της επιτάχυνσης και επιβράδυνσης, όσο και στην ικανότητα στριψίματος. Μάλιστα η επιτάχυνση 0-100 km/h θα είναι υπόθεση 2 δευτερολέπτων, νούμερο πολλά υποσχόμενο, όπως και η αυτονομία των 700+ χιλιομέτρων με μία φόρτιση.

Σχεδιαστικά πάντως το πρωτότυπο δείχνει άκρως εντυπωσιακό και φουτουριστικό με μυώδη γραμμές, τραβηγμένη προς τα πίσω καμπίνα και ένα τελείωμα που θυμίζει ταινία φαντασίας!

Δείτε ακόμη:

Ερχονται 30 ηλεκτρικά Toyota ως το 2030