Με νέα στοιχεία εξοπλισμού και βελτιώσεις στα σημεία, το Mazda CX-5 επανατοποθετείται πιο σύγχρονο στην κατηγορία και το ίδιο δυναμικό!

Η αναβαθμισμένη έκδοση του SUV της Mazda, του CX-5, είναι διαθέσιμη σ την Ευρώπη. Το CX-5 του 2021 διαθέτει αναβαθμισμένη τεχνολογία επικοινωνίας οδηγού-αυτοκινήτου (Human Machine Interface/HMI), ενώ μικροβελτιώσεις έχουν γίνει στον κινητήρα και στο σύστημα μετάδοσης, για καλύτερη απόκριση και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Επιπλέον, ο diesel κινητήρας Skyactiv-D 2.2 απόδοσης 184 ίππων, συνδυάζεται για πρώτη φορά και με σύστημα κίνησης στους εμπρός τροχούς.

Η πιο ορατή αλλαγή στο μοντέλο του 2021 είναι μια νέα ευκρινέστερη οθόνη 10.25 ιντσών. Αυτή πέρα από το μεγαλύτερο μέγεθος έχει πιο διαισθητικό έλεγχο μέσω του Commander με διευρυμένη γκάμα δικτυωμένων υπηρεσιών, που λειτουργούν μέσω του MyMazda App (διαθέσιμο στην Ελλάδα από το τέλος του 2021).

Βασικός εξοπλισμός σε όλη τη γκάμα του CX-5, είναι το εξελιγμένο σύστημα υποβοήθησης πέδησης στην πόλη (Advanced Smart City Brake Support/Advanced SCBS). Αυτό χρησιμοποιεί κάμερα και εντοπίζει οχήματα και πεζούς μπροστά στο αυτοκίνητο (ημέρα και νύχτα) και βοηθά στην αποφυγή συγκρούσεων ή τον περιορισμό των επιπτώσεων. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ακόμη σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας και το παρακολούθηση τυφλών σημείων με ειδοποίηση πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας.

Τέλος, η γκάμα απέκτησε και την ειδική έκδοση «Homura» που διατίθεται με ένα μοναδικό μαύρο χρώμα αμαξώματος, ταπετσαρίες με κόκκινες εμφανείς ραφές και ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών.