Η Mazda αποκαλύπτει το νέο CX-50, το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας που θα παραχθεί στις νέες εγκαταστάσεις των ΗΠΑ, από τον Ιανουάριο του 2022.

Αυτό είναι το Mazda CX-50, ένα SUV που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την αγορά της Βόρειας Αμερικής. Μάλιστα θα είναι το πρώτο Mazda που θα κατασκευαστεί στο νέο εργοστάσιο της μάρκας στην Αλαμπάμα (όπου κατασκευάζονται και αυτοκίνητα της Toyota). Η παραγωγή του CX-50 αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2022 και το μοντέλο θα αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση πάνω από το Mazda CX-5.

Βασιζόμενο στην πλατφόρμα των Mazda3 και Mazda CX-30, το νέο μοντέλο θα τροφοδοτείται αρχικά από έναν από τους δύο βενζινοκινητήρες Skyactiv-G 2.5 και αργότερα θα ακολουθήσει ο εξηλεκτρισμός του. Διαθέτει σύστημα i-Activ AWD και Mi-Drive με διαφορετικές λειτουργίες οδήγησης για διάφορες συνθήκες. Σχεδιαστικά, το Mazda CX-50 έχει ένα πιο off-road ύφος και αυτό υποστηρίζεται με διάφορα χαρακτηριστικά, εξωτερικά και εσωτερικά. Μάλιστα διαθέτει για πρώτη φορά και μια πανοραμική ηλιοροφή, δίνοντας μια έξτρα νότα ελευθερίας στο εσωτερικό του.

Το ολοκαίνουριο μοντέλο θα παρουσιαστεί πριν από τα δύο μεγαλύτερα crossover SUV που θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Το Mazda CX-60, με δύο σειρές καθισμάτων, και το Mazda CX-80, με τρεις σειρές, θα σηματοδοτήσουν την εισαγωγή των βενζινοκίνητων-ηλεκτροκίνητων plug-in υβριδικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης στην Ευρώπη. Συνδυάζοντας υψηλή απόδοση και χαμηλές εκπομπές, θα κυκλοφορήσει και ένας νέας γενιάς εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας Skyactiv-X ανάφλεξης με συμπίεση και ένας Skyactiv-D πετρελαιοκινητήρας με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V.