Η Mazda αποκαλύπτει το πρωτότυπο compact Sports Car, το Iconic SP. Πρόκειται για ένα σπορ μοντέλο με ηλεκτρικό περιστροφικό κινητήρα.

Η αγάπη για την οδήγηση είναι εντυπωμένη στο DNA κάθε σχεδιαστή και μηχανικού της Mazda. Το πάθος τους μετουσιώνεται στο best-selling roadster, το Mazda MX-5, το οποίο πρόσφατα δέχθηκε μικρής έκτασης ανανέωση. Στην πρεμιέρα του ανανεωμένου MX-5 στο Japan Mobility Show, η Mazda όμως αποκάλυψε και το εντυπωσιακό Iconic SP, ένα πρωτότυπο μοντέλο που ένωσε το περιστροφικό με δύο ρότορες σύστημα ισχύος με την EV πλατφόρμα. Μια προσέγγιση εξέλιξης κινητήρα που εισήγαγε η ιαπωνική εταιρεία στο πιο πρόσφατο Mazda MX-30 R-EV.

Το Mazda Iconic SP είναι ένα compact sports car, σχεδιασμένο για τα σύγχρονα δεδομένα, το οποίο αποδεικνύει για ακόμα μια φορά, τη συνεχή δέσμευση της εταιρείας για τη δημιουργία προϊόντων που ικανοποιούν την αγάπη των πελατών της για την οδήγηση και τα αυτοκίνητα. Ωραία και πρακτικά τα SUV, σε αυτό δε θα διαφωνήσει κανείς. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που το αυτοκίνητο θα πρέπει να αγγίζει την ψυχή του οδηγού, να είναι κάτι παραπάνω από ένα όχημα μετακίνησης και να προσφέρει χαμόγελα και αστείρευτη οδηγική απόλαυση.

Ο σχεδιασμός του νέου πρωτότυπου Iconic SP, επιτυγχάνει χαμηλότερο κέντρο βάρους, για να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις οδήγησης. Οι μοναδικές αναλογίες του είναι δυνατές λόγω του χαμηλού του καπό, κάτι που επιτεύχθηκε τοποθετώντας τον ελαφρύ και συμπαγές περιστροφικό κινητήρα στο κέντρο του αυτοκινήτου.

Η ιδέα ενός διπλού ρότορα περιστροφικού ηλεκτρικού συστήματος, έχει ως αποτέλεσμα έναν εξαιρετικά κλιμακούμενο κινητήρα με ευέλικτη διάταξη και δυνατότητα καύσης μιας ευρείας γκάμας καυσίμων, συμπεριλαμβανομένου του υδρογόνου, καθιστώντας το μια μοναδική τεχνολογία της Mazda, ιδανική για τα sports car. Και όσο η μπαταρία φορτίζεται με ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη από ανανεώσιμη ενέργεια, η οδήγηση καθίσταται ουδέτερη από αποτύπωμα άνθρακα.

Κατά την αποκάλυψη του concept car, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mazda, Masahiro Moro, δήλωσε:

Αγαπάμε το MX-5, και ο κόσμος αγαπά το MX-5. Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε ζωντανή τη χαρά της οδήγησης που αντιπροσωπεύει το MX-5, και το Mazda Iconic SP, με το διπλό περιστροφικό κινητήρα ηλεκτρικής μονάδας κίνησης, είναι η ονειρεμένη λύση μας. Ένα όνειρο στο οποίο θα δουλέψουμε σκληρά για να το κυκλοφορήσουμε. Η Mazda θα προσφέρει πάντα οχήματα που θα υπενθυμίζουν στους ανθρώπους ότι τα αυτοκίνητα είναι αγνή χαρά και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους.