Η παραγωγή του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού Mazda ξεκίνησε στο εργοστάσιο Ujina της Χιροσίμα και αναμένεται στην αγορά το φθινόπωρο του 2020.

Το Mazda MX-30 είναι ένα στιλάτο και ευέλικτο SUV που δημιουργήθηκε σε απάντηση της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και της έντονης τάσης για προστασία του περιβάλλοντος που επικρατεί στην Ευρώπη. Το MX-30 εφοδιάζεται με τον κινητήρα e-Skyactiv, τη νέα τεχνολογία ηλεκτροκίνησης της Mazda. Το σύστημα μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς και συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα εναλλασσόμενου ρεύματος απόδοσης 145 ίππων και μία μπαταρία ιόντων λιθίου ισχύος 35.5kWh. Το ηλεκτρικό μοντέλο προσφέρει αυτονομία της τάξης των 200 χλμ. Σε μικτή διαδρομή, σύμφωνα με το πρωτόκολλο μέτρησης WLTP.

Η μπαταρία του συστήματος κίνησης μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της, σε 40 περίπου λεπτά με τη χρήση ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος. Η αρχιτεκτονική φιλοσοφία κατασκευής Skyactiv του MX-30, έχει διαμορφωθεί ειδικά έτσι ώστε να ενισχύει την εγγενώς απαλή οδηγική συμπεριφορά του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου. Σε συνδυασμό με τα συστήματα ασφαλείας i-Activsense, το νέο SUV προσφέρει μία εμπειρία αθόρυβης και άνετης οδήγησης.

Mazda MX-30

Το μοντέλο υιοθετεί την βραβευμένη σχεδιαστική φιλοσοφία Kodo, προβάλλοντας ακόμα περισσότερο τη νέα αυτή κατεύθυνση της Mazda σε ότι αφορά την τεχνολογική εξέλιξη των συστημάτων κίνησης. Το απλό στυλ τονίζει την ομορφιά του αμαξώματος του MX-30, ενώ οι αντικρυστά ανοιγόμενες πόρτες, η απουσία μεσαίας κολώνας, και η συνολική γυάλινη επιφάνεια, συμβάλλουν καθοριστικά στη δημιουργία της αίσθησης ευρυχωρίας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, θυμίζοντας παράλληλα ιστορικά μοντέλα της μάρκας, όπως το RX-8.

Στο εσωτερικό υπάρχει μια χαρακτηριστική αιωρούμενη κεντρική κονσόλα, οθόνη αφής 7’’ για το χειρισμό του συστήματος κλιματισμού, και από ένα πλήθος φιλικών προς το περιβάλλον υλικών, όπως ο φελλός και οι υφασμάτινες επενδύσεις από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια.

Το Mazda MX-30 προβλέπεται να φτάσει στις εκθέσεις της Ευρώπης, το φθινόπωρο του 2020.

Mazda MX-30

Περισσότερα για το Mazda MX-30

Το ηλεκτρικό Mazda MX-30 έρχεται το 2020