Η Mazda προχωρά στην ανανέωση του μικρού της Mazda2 με μικρές αναβαθμίσεις εξωτερικά, εσωτερικά και στον εξοπλισμό του. Ας δούμε τι αλλάζει!

Το Mazda2 ανανεώθηκε και πλέον διατίθεται ως μοντέλου του 2023, προσφέροντας νεανικά στοιχεία εξωτερικού σχεδιασμού, αναβαθμισμένη εσωτερική επένδυση, δύο νέα χρώματα αμαξώματος, καθώς και δύο νέες ειδικές εκδόσεις. Ταυτόχρονα, φέτος το Mazda2 κλείνει τα 20 χρόνια του, με την παραγωγή της πρώτης γενιά να ξεκινά τον Απρίλιο του 2003.

Πιο συγκεκριμένα, το Mazda2 2023 εκ πρώτης ξεχωρίζει από την εντελώς νέα μάσκα και τον επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Έχει επίσης νέα διακοσμητικά στοιχεία στον πίνακα οργάνων και στους αεραγωγούς του κλιματιστικού, νέες επενδύσεις θυρών, ανανεωμένη ταπετσαρία και περισσότερα χαρακτηριστικά βασικού εξοπλισμού. Έτσι τώρα η έκδοση Center Line προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο εξοπλισμού με φώτα LED κα σύστημα πλύσης προβολέων, υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα, Cruise Control, A/C, χειριστήρια στο τιμόνι, Bluetooth, DAB ραδιόφωνο, 6 ηχεία και κεντρική οθόνη 8’’. Διαθέτει επίσης το σύστημα Mazda Connect που πλέον υποστηρίζει Android Auto και ασύρματο Apple CarPlay.

Mazda2 2023Η έκδοση Exclusive Line έχει επιπλέον ζάντες αλουμινίου 16”, περισσότερα συστήματα ασφαλείας, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρα βροχής-φώτων, θερμαινόμενο τιμόνι, καθρέφτη με αυτόματη μείωση της έντασης του φωτός και άλλα στοιχεία εξοπλισμού. Στη γκάμα προστίθενται και δύο νέες εκδόσεις, η Homura και η Homura Aka. Και οι δύο έχουν μαύρες ζάντες αλουμινίου 16”, μαύρη εσωτερική επένδυση με κόκκινες ραφές, μαύρα καλύμματα καθρεφτών, μαύρη κεραία shark fin, κυψελώδη εμπρός γρίλια με κόκκινες λεπτομέρειες και άλλα χαρακτηριστικά. Τα επίπεδα εξοπλισμού συμπληρώνουν τα δύο πακέτα που προσφέρονται κατ’ επιλογήν, το πακέτο άνεσης (Convenience Pack) και το πακέτο υποβοήθησης του οδηγού (Driver Assistance Pack). Τέλος, δύο νέα χρώματα προσφέρονται στο ανανεωμένο Mazda2, τα Aero Grey και Air Steam Blue, αυξάνοντας τις χρωματικές επιλογές στις έντεκα.

Γνώριμοι κινητήρες

Το μοντέλο συνεχίζει και διατίθεται σε εκδόσεις με ισχύ από 75 έως 115 ίππους, με την επιλογή αυτόματου ή χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων στις εκδόσεις των 90 ίππων. Η βασική έκδοση είναι η Skyactiv G 75 hp 6MT, ενώ διαθέσιμες είναι και δύο mild hybrid επιλογές με τον e-Skyactiv G κινητήρα, μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων και ισχύ 90 ή 115 ίππων. Μάλιστα αυτές οι δύο εκδόσεις κυκλοφορούν ελεύθερα στο δακτύλιο και δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας.

Το Mazda2 2023 κατασκευάζεται στην Ιαπωνία και προσφέρεται με 6 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης. Είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στη χώρα μας με τιμή εκκίνησης τις 16.511 ευρώ. Η νέα έκδοση Homura ξεκινά από τις 18.863 ευρώ (με 75 ίππους), ενώ οι mild hybrid επιλογές ξεκινούν από τις 16.976 ευρώ παρέχοντας και ένα εξαιρετικό value for money.