Η McLaren αποκαλύπτει το νέο της hardcore μοντέλο, το κορυφαίο της σειράς Sport Series. Αυτή είναι η McLaren 600LT που έρχεται να προστεθεί στη λίστα των θρυλικών μοντέλων “Longtail”. Μια ονομασία που ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια με την αγωνιστική McLaren F1 GTR. Αυτή είναι μόλις η 4η MacLaren με το όνομα LT και όπως συνέβη στις άλλες τρεις υπάρχει περισσότερη δύναμη, λιγότερο βάρος και ένα σωρό άλλα χαρακτηριστικά που καθιστούν τις LT αυτό που λέμε “ειδικές εκδόσεις”.

McLaren 600LT

Η McLaren 600LT βασίζεται στην 570S και χρησιμοποιεί μάλιστα τον ίδιο twin-turbo κινητήρα 3,8 λίτρων. Μόνο που για την περίπτωση έχει μια νέα εξάτμιση και μερικές άλλες ρυθμίσεις που αυξάνουν την ιπποδύναμη από τους 570 στους 600 ίππους. Η αύξηση των 30 ίππων δεν είναι κάτι το τεράστιο σε επίπεδο αύξησης, ωστόσο σε συνδυασμό με το μειωμένο βάρος κατά 96 κg και την αύξηση της ροπής από τα 600 στα 620 Nm είναι βελτίωση που αν μη τι άλλο είναι υπολογίσιμη. Ειδικά στη μείωση του βάρους, ρόλο έχει παίξει η εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων στο αμάξωμα.

Μια McLaren με μακρύτερη “ουρά”

Σχεδιαστικά βεβαίως, η LT έχει “πάρει” 74 χιλιοστά στο μήκος της 570S, γεγονός που επέτρεψε στον επανασχεδιασμό του πίσω μέρους, όπως άλλωστε συνέβη και στις υπόλοιπες Longtail εκδόσεις. Το λέει άλλωστε και το όνομα. Μαζί επανασχεδιάστηκαν και τα αεροδυναμικά βοηθήματα, η πίσω αεροτομή και ο διάχυτης. Η νέα εξάτμιση στην 600LT είναι σημαντικά ελαφρύτερη, κι αυτό γιατί πρακτικά είναι μικρότερη. Έχει τμήματα από σφυρήλατο αλουμίνιο, ενώ οι δύο απολήξεις βγαίνουν ψηλά στο πίσω καπό, ακριβώς μπροστά από την αεροτομή.

Σφυρήλατο αλουμίνιο χρησιμοποιεί και η ανάρτηση, ενώ τα φρένα είναι ελαφρύτερα ακόμη και από την 720S. Στο εσωτερικό υπάρχουν τα καθίσματα της McLaren P1, ενώ η εταιρία ως έξτρα διαθέτει και περισσότερα τμήματα από carbon, όπως η οροφή, τα εμπρός φτερά και τα υπέροχα ανθρακονημάτινα καθίσματα της McLaren Senna.

Αν και η McLaren δεν έδωσε νούμερα επιδόσεων, είναι βέβαιο ότι η 600LT θα είναι πολύ γρήγορη και πολύ ικανή εντός πίστας. Η παραγωγή θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και θα διαρκέσει για μόλις ένα χρόνο. Με άλλα λόγια “όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε”…